Τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά υποδέχθηκαν στην Τρίπολη

tripoli

Την Δευτέρα 25 Μαρτίου, ανήμερα του Ευαγγελισμού, η Τρίπολη υποδέχτηκε τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά, Επισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας, του ιατρού, το οποίο θα φιλοξενείται για προσκύνηση και ευλογία των πιστών στην ενορία του Προφήτη Ηλία Τριπόλεως, μέχρι και την Πέμπτη 28 Μαρτίου, οπότε και θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Σαγματά.

Η υποδοχή έγινε στις 5:30 μ.μ., στη συμβολή των οδών Αγ. Κων/νου και Παπαρρηγοπούλου, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, τον οποίο πλαισίωσαν ο Ιερός Κλήρος, οι άρχοντες της πόλης και πλήθος πιστών που είχαν συρρεύσει από νωρίς, προκειμένου να παραστούν στην τελετή.

Τοι ιερό λείψανο μεταφέρθηκε εν πομπή, συνοδεία αγήματος, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως, όπου ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλεξάνδρου.

Το διάστημα παραμονής του ιερού λειψάνου στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τρίπολης, θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες.

Εμφανίσεις: 52475
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!