Στα Ελληνικά Σχολεία της Αδδίς Αμπέμπα o Μητροπολίτης Αξώμης

sxolio2Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 ο Σεβ Μητροπολίτης Αξώμης κ. Πέτρος προσκληθείς μετέβη μετά του Πρωτοσύγκελλου τέλεσε τον Αγιασμό είς τα Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητος Αδδίς Αμπέμπα.

Εκεί τον υπεδέχθησαν οι Εκπαιδευτικοί με το Προεδρείο της Ελλ. Κοινότητος συγχρόνως δε κατέφθασε και ο Εξ Πρέσβυς της Ελλάδος κ Μ Δαρατζίκης.

Επεσκέφθη με τον κ Δημ. Συκά τις 4 ισόπεδες νεόδμητες αίθουσες των σχολείων που ανεγέρθησαν με δαπάνες του Σεβασμιωτάτου εις μνήμην των γονέων του.

Μετά τον Αγιασμό απηύθυνε πατρικά λόγια στους μαθητάς και παρεκάλεσε ευθύς αμέσως τον κ Πρέσβυ εκ μέρους της πατρίδος μας να ευχηθή και πράγματι ο κ. Πρέσβυς ομίλησε και εκείνος πολύ θερμά.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα παιδία του Σχολείου με τον αγιασμό και τους διένειμε Σταυρουλάκια και εικονίτσες του Αγ Μάρκου.

Το Ελληνικό τμήμα αριθμοί περί τους 160 μαθητάς και το Αγγλικό τμήμα 850 μαθητάς από 54 διαφορετικά κράτη.

Εν συνεχεία μετέβησαν εις το Γραφείον των καθηγητών όπου προσεφέθησαν καφές και αναψυκτικά και συνομίλησαν ευχαριστήσαντες τον Μητροπολίτην δια το αμέριστον ενδιαφέρον του δια τα Σχολεία και τους Εκπαιδευτικούς.

Την Παρασκευή εδέχθη εις επίσκεψιν εις το Μέγαρον τον Εξ. Πρέσβυ της Ελλάδος , τους ταγούς της Ελλ. Κοινότητος και της Αθ. Ενώσεως «Ολυμπιακός», του Εκπαιδευτικούς των Ελληνικών Σχολείων, και μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητος.

Συνομίλησαν δια τα ζητήματα της Κοινότητος και των Σχολείων και εν συνεχεία παρετέθη δεξίωσις.

Ο Μητροπολίτης ομίλησε δια την ιστορίαν της Κοινότητος που είναι πλέον των 100 ετών και δια την ιστορίαν των ιστορικών Σχολείων του Ελληνικού που είναι από το 1914 και ο Πρέσβυς της Ελλάδος που επαίνεσε την Κοινότητα, συνεχάρη τον Μητροπολίτη που επί 32 χρόνια φροντίζει και ενισχύει τα έργα αυτών και δια το Αγγλικόν Σχολείον που πρωτοστάτησε στην ίδρυση του από το 1985.

Όλοι χαίρονται δια την ιστορικότητα του Ελληνικού στο οποίον έχουν σπουδάσει Ελληνόπουλα από διάφορα Κράτη της Αφρικής.

Ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη και το Ρωσικό Νοσοκομείο μετά του π. Χρυσοστόμου τον εκ δυστυχήματος εκλεκτόν πάροικον κ Δημ. Κοτσίφη και ελειτούργησε και ετέλεσε δοξολογία και ομίλησε δια την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β΄ αξιολογώντας το σοβαρόν έργον Του επί τη επετείω της εκλογής του 9/10 εισερχομένου εις το 8ον έτος της Πατριαρχείας του.

Να σημειωθεί ότι παρέστη σύσσωμη η παροικία και αλλοδαποί πάροικοι, ενώ ο κ. Πέτρος εν συνεχεία στην Ιερά Μητρόπολη εδέχθη τον Πρέσβυ της Ελλάδος και ταγούς της παροικίας

Εμφανίσεις: 35082
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!