Η Οικουμενική συνεργασία μεταξύ Λονδίνου και Αθηνών εμβαθύνεται

ImageΕνώ ο κόσμος στρέφει το βλέμμα του στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η οποία ενδεχομένως να μην μπορέσει να πληρώσει τμήμα του χρέους της, η Ελληνο-Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η Εκκλησία της Αγγλίας δεσμεύονται να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και να συνεργασθούν σε ζητήματα κοινωνικής συνδρομής προς τους φτωχούς και τους περιθωριοποιημένους.

Την περασμένη εβδομάδα, μια υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών διέθεσε αρκετές ημέρες, επισκεπτόμενη σχολεία, προγράμματα και πρότζεκτς κοινωνικής συνδρομής της Επισκοπής Λονδίνου.

Της αντιπροσωπείας ηγείτο ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής της Αποστολής, του προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας της Αρχιεπισκοπής, συνοδευόμενος από την Δρ. Βάσι Λεοντάρη, Διευθύντρια Προγραμμάτων και Διεθνούς Συνεργασίας, τον Δρ. Βασίλειο Μεϊχανετσίδη, επί των Οικουμενικών Σχέσεων της Αρχιεπισκοπής, και τον κ. Αιμίλιο Πολυγένη, Διευθυντή του Ορθοδόξου Πρακτορείου Ειδήσεων, «Romfea.gr».

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου συνόδεψα την αντιπροσωπεία για συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας.

Ο Δρ. Ρόουαν Γουΐλλιαμς (Dr. Rowan Williams) και ο κ. Δήμτσας είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν πτυχές της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Ο κ. Δήμτσας δήλωσε ότι υπάρχουν άνω των 800.000 μεταναστών στην Αθήνα μόνο, ενώ σύντομα άνω των 150.000 δημοσίων υπαλλήλων θα τεθούν σε εφεδρεία/απόλυση ως συνέπεια των οικονομικών περικοπών. Μαζί με τις οικογένειές τους, το γεγονός αυτό θα προσθέσει ακόμη περίπου 600.000 ψυχές μεταξύ των πτωχών της πόλης. «Στην παρούσα οικονομική κρίση ιδιαιτέρως το πρόβλημα της πείνας διαχέεται σε ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας», ανέφερε ο κ. Δήμτσας.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στην Αθήνα νωρίτερα τον ίδιο χρόνο, όταν επισκέφθηκε το πρόγραμμα σίτισης της Αποστολής.

« Τα προβλήματα της Ελλάδος είναι στις σκέψεις μας καθημερινά. Συνειδητοποιούμε πόσο σοβαρές είναι οι φροντίδες αυτήν την περίοδο. Σας διαβεβαιώνω ότι προσεύχομαι για την Ελλάδα και στηρίζω κάθε συνεργασία μεταξύ των Εκκλησιών μας στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ρόουαν.

Αναπτύσσονται σχέδια συνεργασίας σε θέματα φιλανθρωπίας προς τους αστέγους και τους μετανάστες, τη νεότητα και την εκπαίδευση.

Ο εφημέριος μας στην Αθήνα, ο Αιδ. Π. Μάλκολμ Bradshaw, αποτελεί συνεργάτη-κλειδί για τη διακονία της Αποστολής

. Η οικουμενική του διάθεση να στηρίξει το έργο της Ελληνικής Εκκλησίας αξιολογείται και εκτιμάται ιδιαιτέρως από την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή.

Φώτο: Romfea.gr

Image

Εμφανίσεις: 57219
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!