Μικρά και Ενοχλητικά (31-03-2013)

099

Ακολουθεί η στήλη "Μικρά και Ενοχλητικά" από την Κυριακάτικη Εφημερίδα το ΠΑΡΟΝ.

Στο Φανάρι ο Αρχιεπίσκοπος

Ταξίδι αστραπή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο θα κάνει προς το τέλος της εβδομάδας, μετά το τέλος των εργασιών της ΔΙΣ, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Η ατζέντα των συζητήσεων ανάμεσα σε Βαρθολομαίο και Ιερώνυμο δεν έχει πολλά θέματα.

Κυρίως τρία είναι τα μεγάλα θέματα που ψιθυρίζεται πως θα πέσουν στο τραπέζι: H ρήξη ανάμεσα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και της Αντιόχειας, που διαφωνούν για το σε ποιον ανήκει εκκλησιαστικώς το Κατάρ, οι εξελίξεις στις σχέσεις Καθολικών και Ορθοδόξων μετά την εκλογή του νέου Πάπα Φραγκίσκου και, ίσως, πιθανότητα κάλυψης κενών θέσεων σε μητροπόλεις των Νέων Χωρών, όταν και εφόσον προκύψουν στο μέλλον, διό μεταθέσεως...

Υπόσχεση

Έφυγε την περασμένη εβδομάδα από τη ζωή ο μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος και οι ψίθυροι για τη διαδοχή του φούντωσαν ακόμη περισσότερο.

Είχαν ξεκινήσει πριν μήνες, όταν ο μακαριστός είχε υποβάλλει την παραίτησή του στη Σύνοδο, όμως τώρα και μέχρι τον Οκτώβριο προβλέπονται μάχες ομηρικές. Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά και κυρίως από τον κύκλο των ανθρώπων του Αρχιεπισκόπου.

Οι πηγές μας ωστόσο λένε πως θα αναλάβει τελικά την ιστορική μητρόπολη πρόσωπο έκπληξη, που δεν έχει ακουστεί και δεν έχει γραφτεί σχεδόν ποτέ... Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας, πάντως, φέρεται να υποσχέθηκε στον Επίσκοπο του Άργους Καλλίνικο πως, αν τελικά δεν εκλεγεί ο ίδιος (κάτι που ήθελε ο μακαριστός Ιάκωβος) είναι ευπρόσδεκτος να πάει στη Μητρόπολή του.

Πανορθόδοξη Σύνοδος τον Ιούνιο

 Να συγκαλέσει την Πανορθόδοξη Σύνοδο τον προσεχή Ιούνιο στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζί της Γενεύης αποφάσισε, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Οι προσκλήσεις έχουν ετοιμαστεί και σύντομα θα αποσταλούν στους επικεφαλής των Ορθόδοξων Εκκλησιών.

Η Σύνοδος αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αφού μετά από καιρό θα είναι παρόντες όλοι όσοι κατά καιρούς έχουν έρθει απέναντι για διάφορα θέματα.

Δεν είναι και λίγο να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι αρχιερείς της Ρωσίας, της Ρουμανίας, της Αντιοχείας, των Ιεροσολύμων, της Βουλγαρίας και των άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών. Γαία πυρί μειχθήτω, με λίγα λόγια!

Εμφανίσεις: 103083
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!