Δωδώνης: Προς «Πολίτες Ναυπακτίας» δευτέρα και τελευταία επιστολή

dodoni

Tου Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου - Σήμερα 3, Απριλίου 2013 έλαβα γνώση της επίθεσης του παρεκκλησιαστικού μαχαλά της Ναυπάκτου μέσω κάποιου ιστότοπου. Λυπάμαι που η φήμη για τους Στερεολλαδίτες και δη τους Ρουμελιώτες ότι είναι λέοντες φαίνεται να έχει χαθεί στους έσχατους καιρούς από μερικούς.

Εγώ πάντως, με την Χάρη του Θεού, θα συνεχίσω, όχι μόνο να καυχιέμαι, αλλά και να το αποδεικνύω, ότι από την αείμνηστη γιαγιά μου έχω ρίζες Ρουμελιώτη, αφού η μακαρίτισσα μητέρα μου γεννήθηκε στο Αγρίνιο από Αγρινιώτισσα και -για τους παλιούς από εσάς- εξαδέλφη της Ναυσικάς Παπαγαλάνη. Έτσι δεν φυγομάχησα ποτέ στην ζωή μου και είναι γνωστό πως δεν υπολόγισα ποτέ το κόστος.

Αυτή είναι η διαφορά με τους πολεμίους μου και ασφαλώς υπήρξαν πολλοί στην πολυετή παρουσία μου στα κοινά, κυρίως στην Εκκλησία, από δεκατεσσάρων ετών. Μια ακόμη διαφορά με τους επικριτές μου κατά καιρούς είναι ότι, κατά κανόνα χρησιμοποιούν την ανώνυμη και ως εκ τούτου κατακριτέα μέθοδο που συναντάται κυρίως στους τυφλοπόντικες των οχετών οι οποίοι βγαίνουν νύχτα και λερώνουν από όπου περάσουν.

Ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής, με θεολογική διάθεση και σαφήνεια, ξεκαθαρίζει με τα εξής: «Πας γαρ ο φαύλα πράττων μισεί το φως και ουκ έρχεται προς το φως, ίνα μη ελεγχθή τα έργα αυτού». Θα μπορούσα λοιπόν να αποφύγω να σας κάμω την τιμή να αλληλογραφώ με ανυπόγραφους, αλλά επειδή δεν ήθελα ποτέ μα ποτέ να ακολουθήσω την τακτική σας απαντώ με την ρητή δήλωση ότι, αν δεν υπάρξει υπεύθυνος που θα αναλαμβάνει τις ευθύνες αυτού του άτακτου μπουλουκιού, εγώ δεν πρόκειται να σας ξαναγράψω.

Έχετε χάσει επεισόδια απ’ ό,τι διαπιστώνω. Όχι με δύο, αλλά με τρεις Αρχιεπισκόπους τα έχω βάλει, γιατί ξεχάσατε τον Ιερώνυμο της Επταετίας. Εε, λοιπόν, για να σας ικανοποιήσω: Ό,τι γράφετε, έχουν ακουστεί αλλά δεν έχουν αποδειχθεί και οι ιεροκατήγοροί μου έχουν καταδικασθεί.

Παραλείψατε να προσθέσετε ότι ο «ΣΚΟΡΠΙΟΣ» άρχισε να εκδίδεται μετά την αμετάκλητη καταδίκη του στο Εφετείο Πατρών και μετά από προσφυγή μου στα δικαστήρια για απόπειρα εκβιασμού. Μετά την έκδοση του ρυπαρόφυλλου έφαγε κάμποσες καταδίκες. Και ως προς αυτήν την έκδοση απλώς ερωτώ: Είναι ενδεχομένως εντελώς συμπτωματικό αλλά αληθινό ότι έπαψε εκδιδόμενο με την εκδημία του μακαριστού Χριστοδούλου; Ο οποίος Χριστόδουλος στο νοσοκομείο, προ της αναχώρησής του στην Αμερική, ενώπιον των Σεβ. Σάμου Ευσεβίου και Μεσογαίας Νικολάου και του Κων/νου Πυλαρινού είπε ενώπιον μου: Ο Χρυσόστομος είναι έντιμος και ως φίλος και ως αντίπαλος! Ρωτήστε τους!

Δεν σας έμαθαν, εξάλλου, στα παρεκκλησιαστικά παραμάγαζα ότι ο μοναχός διαγράφεται της Μονής και αποδεσμεύεται των δεσμεύσεών του και αναλαμβάνει νέες πιο βαρείς, όπως είναι υποχρεωμένος να έχει λόγο στα της Εκκλησίας και, αν χρειαστεί, η ράβδος να γίνει ράβδος δυνάμεως και επιστητική; Φοβάμαι ότι το έγκλημα των «πνευματικών σας» είναι στην ευθεία με τον κοιμηθέντα αμετανόητο Γκατζιρούλη.

Επειδή διακρίνω σημεία ασέβειας, σας παρακαλώ μην προσεύχεσθε για μένα διότι είμαι πολύ αμαρτωλός, πολύ περισσότερο από ό,τι θα επιθυμούσατε, προσπαθώ όμως μαζί με όσους παραδέχονται την αμαρτωλότητά τους σε πλήρη εφαρμογή με το του Τελώνου, «ελέησον με, τον αμαρτωλόν» καθ’ ότι συμπεριλαμβάνομαι στους «λοιπούς», που κατακεραυνώνουν οι Φαρισαίοι και για τους οποίους πολύ σύντομα θα ακούσουμε τα «Ουαί» του πολυεύσπλαχνου για τους αμαρτωλούς και τις πόρνες Κυρίου μας.

Εύχομαι το Πάσχα, που σημαίνει πέρασμα, να σας βοηθήσει σ’ αυτό το αναγκαίο πέρασμα από την παρεκκλησία στην Εκκλησία. Αμήν.

Εμφανίσεις: 94531
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!