Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην πόλη της Χαλκίδας

xak

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 7 Απριλίου 2013, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προσκάλεσε σε Σύναξη τους Αναγνώστες και Υποψηφίους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

Το πρώτο και κύριο μέρος της Συνάξεως ήταν το Αρχιερατικό συλλείτουργο, το οποίο τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης Αρχιμ. Ιουστίνου Μπαρδάκα και Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού αναγνώσθηκε από τον Πρωτοσύγκελλο π. Νικόδημο Ευσταθίου η σχετική Εγκύκλιος της  Ιεράς Συνόδου περί των Ιερατικών Κλίσεων, ενώ πριν την Απόλυση ομίλησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, στο νεόδμητο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, ευρισκόμενο πλησίον του Ενοριακού Παρεκκλησίου της Παναγίας Οδηγητρίας (Μέσα Παναγίτσα), ο Μητροπολίτης παρέθεσε γεύμα στους Αναγνώστες, μετά το τέλος του οποίου προσέφερε στα παιδιά ως αναμνηστικά δώρα βιβλία εκ των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον κατάμεστο Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, συμπαραστατούμενος από τον Κλήρο της Χαλκίδος.

Μετά τα Απόστιχα, ο προκεκλημένος Αρχιμανδρίτης π. Ιουστίνος Μπαρδάκας μίλησε στο εκκλησίασμα με θέμα «ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ: ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΓΑΠΗΜΕΝΟ».

xalk2

Εμφανίσεις: 52075
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!