Οι υποψήφιοι διάδοχοι του Μητροπολίτη Πιτσβούργου Μάξιμου

MaximosPittsburgh1_thumb_medium319_406Η επιλογή του τριπροσώπου για την εκλογή της πλήρωσης της Μητρόπολης Πιτσβούργου αναμένεται να γίνει στη συνεδρίαση της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου.

Ανάμεσα στους υποψηφίους για τη θέση του Μητροπολίτη Πιτσβούργου είναι και οι υπάρχοντες τρεις βοηθοί Επίσκοποι, ήτοι ο Τρωάδος Σάββας ο οποίος είναι επικεφαλής του τομέα Εκκλησία και Κοινωνία, ο Φασιανής Αντώνιος Πρωτοσυγκελεύων της Αρχιεπισκοπής και υπεύθυνος του Τομέα Φιλανθρωπίας και ο Μωκησσού Δημήτριος πρωτοσυγκελεύων της Μητρόπολης Σικάγου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος θα επιδιώξει για μία ακόμα φορά να προωθήσει τον πνευματικό του υιό και προστατευόμενό του Επίσκοπο Τρωάδος Σάββα, ενώ αναμένεται να προταθεί και η υποψηφιότητα του Επισκόπου Μωκησσού Δημητρίου.

Ο τελευταίος συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο πριν δέκα ημέρες.

Επίσης, πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος προτίθεται να προτείνει προς επισκοποίηση τον Αρχιγραμματέα της Επαρχιακής Συνόδου, Αρχιμανδρίτη Σεβαστιανό Σκορδαλλό με το αιτιολογικό, όπως ο Αρχιγραμματεύς της Συνόδου να φέρει την Επισκοπική αξία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ε.Κ.» εκ των έσω της Μητρόπολης των Καρπαθορώσων, ο Αρχιεπίσκοπος έχει καταστρώσει εφεδρικό σχέδιο για τον Επίσκοπο Τρωάδος Σάββα, το εξής: Εάν δεν κατορθώσει και τούτη τη φορά να τον εκλέξει Μητροπολίτη, τον προορίζει για Μητροπολίτη των Καρπαθορώσων, σε διαδοχή του Μητροπολίτη Αμισσού Νικολάου που απεβίωσε πριν μερικούς μήνες.

Ηδη ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ο οποίος εκτελεί και καθήκοντα Τοποτηρητή της Μητρόπολης των Καρπαθορώσων συναντήθηκε πρόσφατα με το Κληρικολαϊκό τους Συμβούλιο, γνωστό ως consistory και ανάμεσα στα συζητηθέντα θέματα ήταν και το πρόσωπο του νέου Μητροπολίτη τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν θα είχε αντίρρηση να γίνει ο Επίσκοπος Σάββας Μητροπολίτης των Καρπαθορώσων.

Εμφανίσεις: 38572
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!