Βρεσθένης Θεόκλητος : "Η Εκκλησία φορολογείται και προσφέρει καθημερινά"

DSC00040Γράφει ο Γιώργος Φερδής - 15.46

Από το Ζενίθ της Επισκοπικής του ανάδειξης στην Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος στο Ναδίρ της παραίτησής του από το θρόνο ενός δήθεν "σκανδάλου", που αργότερα δικαιώθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αμφισβητήθηκε, δέχθηκε επιθέσεις, αλλά επανέκαμψε ως Μητροπολίτης Βρεσθένης. Τώρα βρίσκεται φιλοξενούμενος στον «Πνευματικό του Θείο» στην Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, εδώ και καιρό εξαφανισμένος από τα φώτα της δημοσιότητας, μέσα στην αφάνεια και φανερά ενοχλημένος από την στάση παλαιών «φίλων» του, σπάει την σιωπή του και μιλάει στον συνεργάτη της «Romfea.gr» Γιώργο Φερδή, για την φορολόγηση της Εκκλησίας.

Ο Ιεράρχης, πνευματικό τέκνο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, συμφώνησε για την φορολόγηση της Εκκλησίας, διαφώνησε σθεναρά όμως στην φορολόγηση των Ιερών Ναών και των Λατρευτικών χώρων, υπογραμμίζοντας ότι αν ισχύσει θα είναι κάτι εναντίον της Εκκλησίας.

Ο κ. Θεόκλητος σε ερώτηση, αν υπάρχει μείωση του Κοινωνικού έργου της Εκκλησίας λόγο της φορολογίας της, σημείωσε ότι η Εκκλησία ποτέ δεν σταμάτησε να βοηθάει τον πάσχοντα άνθρωπο, ακόμα και στην δύσκολη εποχή που περνάμε.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση : ¨Η εκκλησία και οι Ιεροί της Ναοί πρέπει να φορολογούνται; ¨

Ο Μητροπολίτης απάντησε: «αυτή η ερώτηση νομίζω ότι, έχει κατά κόρον απαντηθεί διότι είναι αυτονόητη. Η εκκλησία ήδη φορολογείται. Τώρα αν με ρωτάτε αν θα πρέπει να φορολογηθούν και οι Ιεροί Ναοί νομίζω πως όχι, διότι είναι χώροι λατρείας. Αλίμονο, αν φτάσουμε σε μια τέτοια διαδικασία, θα είναι κάτι πολύ εχθρικό για την Εκκλησία.»

Στην συνέχεια των δηλώσεων και στην ερώτηση : Το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας θα μειωθεί από την φορολόγηση;

Ο Μητροπολίτης απαντά λέγοντας : «παρόλο το γεγονός της φορολογήσεως, η εκκλησία συνεχίζει να εργάζεται κοινωνικά και να προσφέρει στον πάσχοντα άνθρωπο σήμερα ανά την Ελλάδα, όπως έκανε και χθες και θα συνεχίσει πιστεύω και αύριο με την στήριξη του λαού.

Η εκκλησία προσφέρει την αγάπη της στον πάσχοντα και δίνει ακόμα και τον εαυτό της για την ανακούφιση των ανθρώπων καθώς το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι άνθρωποι που έχουν ανάγκες.

Επομένως το κράτος αν μη τι άλλο θα έπρεπε να συμμετέχει και να συμπαραστέκεται σ’ αυτό το μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Είναι δύσκολα τα πράγματα, γι αυτό, η Εκκλησία και πληρώνει φορολογία, εφ όσον πρέπει και υπάρχει κρίση, αλλά και συνεχίζει ακούραστα το έργο της στον τομέα της φιλανθρωπίας.»

Εμφανίσεις: 58232
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!