Ημερίδα για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο στο Κολυμπάρι

ImageΗ Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης διοργάνωσε δύο ημερίδες στις 2 και στις 3 Οκτωβρίου αντίστοιχα σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου με θέμα «Διαδίκτυο και γονείς», η οποία απευθυνόταν κυρίως σε γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και σε όσους ενήλικες είχαν την επιθυμία να μάθουν περισσότερα για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (Υ.Δ.ΗΛ.Ε) Εμμ. Σφακιανάκης μαζί με οκτώ ειδικούς επιστημονικούς συνεργάτες του, αναφέρθηκε στα οφέλη, αλλά και στους κινδύνους του διαδικτύου. Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Γρηγόρης Τασούλας, και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου, Αμφιλόχιος, Πρόεδρος της ΟΑΚ, στο χαιρετισμό του κατέθεσε τους προβληματισμούς του για την ορθή χρήση του διαδικτύου, τα πλεονεκτήματα αλλά και τους κινδύνους που κρύβει.

Επίσης υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος της κακής χρήσης και εξάρτησης των νέων από το διαδίκτυο μπορεί να εξαλειφθεί με τη συνειδητή και δυναμική συμμετοχή των νέων στην ορθόδοξη πνευματική ζωή της εκκλησίας μας

Ο Γεν. Διευθυντής Δρ. Κων/νος Κενανίδης στο χαιρετισμό του επεσήμανε ότι η εκδήλωση αυτή είναι η πρώτη μιας σειράς συναντήσεων, οι οποίες θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον. Η ενδεικτική θεματολογία τους θα περιλαμβάνει διαδραστικές παρουσιάσεις για την ηλεκτρονική παρενόχληση (Cyber bulling) ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, για τη διαδικτυακή παιδική πορνογραφία, την παράνομη διακίνηση ανθρώπων, (human trafficking) κ.α.

Τόνισε, επίσης, ότι η συνεργασία της ΟΑΚ με την Υ.Δ.ΗΛ.Ε. έχει συμπληρωματικό χαρακτήρα, διότι η ΟΑΚ στην προσπάθειά της για ποιοτική ενημέρωση και προβληματισμό των μελών της τοπικής κοινωνίας, προβάλλει και προωθεί την κατανόηση των βαθύτερων ανθρωπολογικών αιτιών της κακής χρήσης, αλλά και εξάρτησης από το διαδίκτυο. Ενώ η Υ.Δ.ΗΛ.Ε. κινείται δυναμικά προς την δίωξη και την πρόληψη της κακής χρήσης και εξάρτησης από το διαδίκτυο, μέσω της διαδραστικής ενημέρωσης.

Τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011 με θέμα «Κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο». Η Ημερίδα απευθυνόταν αποκλειστικά σε μαθητές. Ο κ. Σφακιανάκης ενημέρωσε αναλυτικά τους μαθητές σχετικά με την ασφαλή διείσδυση και χρήση των νέων τεχνολογιών και ειδικότερα του διαδικτύου και επεσήμανε τους κινδύνους από τη μη ορθή χρήση. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Κων/νος Σιώμος, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με το πρόβλημα του εθισμού στο Διαδίκτυο και τους τρόπους αποφυγής και αντιμετώπισης αυτού του εθισμού. Την Ημερίδα παρακολούθησαν 650 μαθητές σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.

Εμφανίσεις: 35754
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!