Σε Μοναστήρια της Καλύμνου και της Πάτμου Παϊσιος και Βικέντιος

Image

Θεόδωρος Καλμούκος - 16.55

Ο Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος και ο Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος, πρώην ηγούμενος και αναπληρωτής ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας, στέλνονται αντίστοιχα σε Μοναστήρια της Καλύμνου και της Πάτμου και καθίστανται εφησυχάζοντες διά βίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία συνεδρίασε χτες και την Τρίτη υπό τη νέα της σύνθεση.

Πριν από τη Σύνοδο είχε συνεδριάσει η Κανονική Επιτροπή επί των Ιδρυμάτων, η οποία όπως ελέχθη μελέτησε τον φάκελο ενδελεχώς και εισηγήθηκε στη Σύνοδο να γίνουν αμφότεροι εφησυχάζοντες σε μοναστήρια των προαναφερθέντων νήσων.

Αυτό σημαίνει ότι παύουν να είναι εν ενεργεία αρχιερείς, δηλαδή δεν θα εκτελούν ποιμαντικά και διοικητικά καθήκοντα.

Μέχρι τη στιγμή που γράφεται το παρόν κείμενο, Τετάρτη μεσημέρι, συνεχιζόταν η συνεδρίαση της Συνόδου του Φαναρίου, ενώ δεν είχε εκδοθεί κάποιο ανακοινωθέν.

Δεν είχε διευκρινιστεί εάν θα γίνει η άρση της ποινής της αργίας και αλειτουργησίας από αμφοτέρους, αν δηλαδή θα μπορούν να Λειτουργούν και να ιεροπράττουν και πάλι. Η αργία είχε επιβληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Την Κανονική Επιτροπή των Ιδρυμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτελούν οι εξής αρχιερείς: Χαλκηδόνος Αθανάσιος πρόεδρος, Πριγκηποννήσων Ιάκωβος, Σεβαστείας Δημήτριος και Φιλαδελφείας Μελίτων.

Η νέα σύνθεση της Ιεράς Συνόδου υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η οποία συνήλθε και αποφάσισε για τους κ. Παϊσιο και Βικέντιο είναι η εξής:

Γέρων Νικαίας Κωνσταντίνος, Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος, Καρπάθου και Κάσου Αμβρόσιος, Περγάμου Ιωάννης, Πριγκηποννήσων Ιάκωβος, Φιλαδελφείας Μελίτων, Σεβαστείας Δημήτριος, Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, Κορέας Αμβρόσιος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, και Προύσης Ελπιδοφόρος.

Ο Επίσκοπος Βικέντιος δεν απάντησε σε τηλεφωνικό μήνυμα του «Ε.Κ.» για την απόφαση της Συνόδου.

Εμφανίσεις: 43463
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!