Θεσσαλονίκης Άνθιμος: ''Πρέπει να παραδώσουμε την παράδοση ατόφια''

omilia1

Του Γιώργου Φερδή

Η καθιερωμένη σύναξη νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 20 Απριλίου, παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Κεντρικός ομιλητής της συνάξεως που απευθύνεται κυρίως σε νέους και νέες, ήταν ο Αρχιμ. Βαρνάβας Γιάγκου με θέμα: «Η χαρά απάντηση στις θλίψεις, η Ανάσταση απάντηση στον σταυρό».

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα που βρίσκεται εντός του Μητροπολιτικού Μεγάρου, όπου ο Μητροπολίτης Άνθιμος ευχαρίστησε τον π. Βαρνάβα για την σωστή και με τόσο βαθύ νόημα ομιλία του, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα νέα παιδιά που τιμούν με την προσέλευσή τους της προσπάθεια της Μητροπόλεως για την νεολαία.

Ο κ. Άνθιμος, υπογράμμισε ότι έχουμε σημαντική ευθύνη ως ιερείς, διότι πρέπει να δώσουμε και να μεταφέρουμε την παράδοση που πήραμε από τους γονείς μας στα παιδιά μας, ατόφια έτσι όπως μας την μετέφεραν.

Μετά το πέρας της σύναξης πραγματοποιήθηκε συζήτηση και τυχόν απορίες πάνω στο θέμα της ομιλίας.

omilia

omilia2

omilia3

omilia5

Εμφανίσεις: 66531
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!