Λιτανεία της εικόνας του Αγίου Διονυσίου - (Φωτογραφίες)

0-litaneia

Γράφει ο Γιώργος Φερδής

Με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Βελεστίνου Δαμασκηνό και συνλιτανεύοντες τους Βοηθούς Επισκόπους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Μαραθώνος Μελίτωνα, Νεοχωρίου Παύλο, Ναζιανζού Θεοδώρητο και Φωτικής Διονύσιο, έγινε η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι.

Με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων αλλά και Στρατιωτικών Αγημάτων ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα η Λιτανεία, στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα από τους δρόμους Σκουφά, Σόλωνος και Πλατεία Κολωνακίου, που πλημμύρισαν από Ιερείς της Αρχιεπισκοπής.

Των Ιερέων προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Γαβριήλ Παπανικολάου και την πομπή καθοδηγούσε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Ηγούμενος της Μονής Πετράκη Αρχιμ. Ιάκωβος Μπιζαούρτης.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης Βελεστίνου απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους πιστούς, μίλησε με λίγα λόγια για την προσωπικότητα του Αγίου και τόνισε το πόσο μεγάλη ευλογία είναι να έχουμε τέτοιους Αγίους στην Εκκλησία μας και να γίνονται παραδείγματα προς μίμηση.

Εκπρόσωποι της Πολιτείας και του Στρατού Ξηράς, αλλά και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παρευρέθηκαν στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, για να τιμήσουν τον πολιούχο Άγιο της Αθήνας.

Μετά την ομιλία και αφού έγινε η απόλυση, ακούστηκε από την Στρατιωτική μπάντα ο Εθνικός ύμνος αφήνοντας ίχνη συγκίνησης σε μια δύσκολη περίοδο που περνάει η Χώρα μας.

0-litaneia1

0-litaneia2

0-litaneia3

0-litaneia4

0-litaneia5

0-litaneia6

0-litaneia7

0-litaneia8

0-litaneia9

0-litaneia10

0-litaneia11

Εμφανίσεις: 44458
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!