Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου

0-kolonaki

Γράφει ο Γιώργος Φερδής

Ημέρα μνήμης του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, πολιούχου της πόλεως των Αθηνών.

Με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, εορτάστηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου.

Νωρίς το πρωί ο Μητροπολίτης έφθασε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, και προσκύνησε την Ιερά εικόνα του Αγίου.

Ο Ιεράρχης, την ώρα του κοινωνικού πήρε τον λόγο αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για την παραχώρηση του Ιερού Θυσιαστηρίου την σημερινή λαμπρή ημέρα και μίλησε γύρω από την προσωπικότητα του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου τονίζοντας ότι, ήταν ο πρώτος που πίστεψε στην πόλη των Αθηνών και εμπιστεύθηκε ότι θα αποδώσει το κήρυγμα του στους πολίτες.

Με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας συλλειτούργησαν, ο Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός και ο Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος, βοηθοί Επίσκοποι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ βρέθηκαν συμπροσευχόμενοι στο Ιερό Βήμα, ο πρώην Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Φωτικής Διονύσιος.

Λίγο πριν το τέλος ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Ηγούμενος της Μονής Πετράκη, Αρχιμ. Ιάκωβος Μπιζαούρτης, ευχαρίστησε θερμά τον Λειτουργό Ιεράρχη και ευχήθηκε ο Άγιος Διονύσιος να είναι βοηθός στις δύσκολες μέρες για τον κόσμο.

Σημαντική να σημειώσουμε ήταν η απουσία της Πολιτείας από τον κεντρικό Ναό των Αθηνών.

Το απόγευμα και ώρα 17:00 θα γίνει η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας με την συμμετοχή όλων των βοηθών Επισκόπων και Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

0-kolonaki1

0-kolonaki2

0-kolonaki3

0-kolonaki4

0-kolonaki5

0-kolonakis6

0-kolonaki6

0-kolonaki7

Εμφανίσεις: 66206
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!