Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη

Image

Γράφει ο Γιώργος Φερδής

Σε ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός, Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό, του πολιούχου της Πρωτεύουσας, του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στο κέντρο της Αθήνας, στο Κολωνάκι.

Στον Εσπερινό προεξήρχε, μετά από ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

Νωρίς το απόγευμα, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, και Ηγούμενος της Μονής Πετράκη Αρχιμ. Ιάκωβος Μπιζαούρτης, με συνοδεία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Γειτονικών Μητροπόλεων, υποδέχτηκαν στην είσοδο του Ναού, τον προεξάρχοντα Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο.

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού, τελέστηκε η Αρτοκλασία, υπέρ υγείας των πιστών.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου μιλώντας για τα κατορθώματα του Αγίου, έκανε ομιλία με ειδικό τίτλο «η Αξία του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού».

Στο τέλος, ο Γειτονικός Ιεράρχης μιλώντας για την παρουσία του στον Ιερό Ναό είπε : «είναι μεγάλη ευλογία για μένα να βρίσκομαι εδώ, στον δικό του τόπο, στον δικό του Ναό, διότι ο Άγιος Διονύσιος είναι ένας μεγάλος άγιος, είναι ο πρώτος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, που ποίμαινε εκείνη την εποχή και την δική μας Μητρόπολη, αρά είναι και δικός μας Άγιος και παίρνουμε και εμείς λίγο από την τιμή του»

«Είναι ιδιαίτερο δώρο να βρίσκομαι εδώ, μετά από την ευγενή προτροπή βέβαια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, να λειτουργήσω στον Άγιο Διονύσιο» κατέληξε ευχαριστώντας, ο σεπτός Ιεράρχης.

agios-dio1

agios-dio2

agios-dio3

agios-dion4

agios-dion5

Εμφανίσεις: 46617
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!