Τέσσερα ξωκλήσια στόχοι ιερόσυλων στο Ηράκλειο της Κρήτης

xoklisi

Ένα χωριό 430 ψυχών είναι όλο κι  όλο το Αβδού στο δήμο Χερσονήσου του Ηρακλείου, αλλά τα τέσσερα ξωκλήσια στην ευρύτερη περιοχή του γυάλισαν στους «κυνηγούς» χαλκού και μετάλλων οι οποίοι τα… άδειασαν κυριολεκτικά!

Οι δράστες έκλεψαν τα μπρούτζινα μανουάλια, όλα τα καντήλια και μια καμπάνα από τις εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου στις Μελανιές, των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, του Αγίου Νικολάου και  της Κεράς Παναγιάς, ενώ άρπαξαν ακόμη και τα… αναλόγια των ψαλτών!

Σε ένα από τα τέσσερα ξωκλήσια, μάλιστα, «σήκωσαν μέχρι και τα… πλαστικά σκαμπό στα οποία κάθονταν οι πιστοί!

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων φτάνει τα 3.000 ευρώ και ο εφημέριος του χωριού υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων.

***

Ακόμη και  την εκκλησία της Αγίας Αναστασίας στους Λιαπάδες Κέρκυρας είχε επιχειρήσει να διαρρήξει χωρίς να τα καταφέρει, ένας 26χρονος Έλληνας διαρρήκτης η δράση του οποίου εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Παλαιοκαστριτών.

Η αποτυχημένη απόπειρα είχε γίνει στις 16 Ιανουαρίου, ενώ ο δράστης είχε διαρρήξει στις 19 Δεκεμβρίου και μια καφετέρια από την οποία είχε κλέψει 340 ευρώ.

Στις 21 Φεβρουαρίου είχε εισβάλει και σε ένα μίνι μάρκετ, αλλά έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη πριν αδειάσει το ταμείο και τράπηκε σε φυγή.

Σε βάρος του 26χρονου σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Εμφανίσεις: 55174
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!