800 δέματα τροφίμων μοίρασε η Μητρόπολη Ρεθύμνης

demaΤην αλληλεγγύη και το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε για άλλη μια φορά η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. 

Έτσι ενόψει των εορτών του Πάσχα  μοίρασε 800 δέματα με τρόφιμα την Παρασκευή το πρωί  σε άπορες οικογένειες  της Μητροπόλεως.

Αρχικά τελέσθηκε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. του Αγίου Κων/νου από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτ. Νικόλαο Νικηφόρο όπου πολλοί εκκλησιάστηκαν. Δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι η εκκλησία δεν κάνει μόνο προσφορά υλικών αγαθών αλλά πρωτίστως ποιμαντική διακονία,  προς  όλο τον άνθρωπο.

Ο πατήρ Νικόλαος μετέφερε τις ευχές, την ευλογία και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευγένιου καθώς όπως είπε ήταν να λειτουργήσει ο ίδιος , όμως λόγω της Συνοδικής  δοξολογίας που γινόταν στο Ηράκλειο για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, δεν  του επέτρεψε να παραβρεθεί.

Μιλώντας στο rethemnonews ο υπεύθυνος Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητροπόλεως, πατήρ Γεώργιος Γαλεράκης είπε: « Επί τη ευκαιρία που εισερχόμαστε και φέτος στην  Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα των Αχράντων Παθών του Χριστού μας, η τοπική μας εκκλησία και φέτος με την δύναμη του Θεού, αξιώνεται να μοιράσει τρόφιμα στους ανθρώπους του τόπου μας, που τα  έχουν ανάγκη. Στους  ανθρώπους που δοκιμάζονται και ανεβαίνουν τον δικό τους καθημερινό Γολγοθά και  την δική τους  σταύρωση. Το μοίρασμα των τροφίμων  έχει καθαρά πνευματικό χαρακτήρα, έχει χαρακτήρα στον οποίο προσδοκούμε και  ελπίζουμε στην Χάρη του Θεού και στο αναστάσιμο μήνυμα Του.

Και τους ευχόμαστε και αυτοί οι άνθρωποι που σήμερα σταυρώνονται , που το έθνος μας σταυρώνεται  σύντομα να έλθει και η   δική τους ανάσταση.  Σε ότι αφορά το μοίρασμα των τροφίμων η τοπική μας εκκλησία, με την αγάπη των συντοπιτών μας και των αδελφών μας κατάφερε και φέτος να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα τρόφιμα, για  ασθενέστερους  συνανθρώπους μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την ομάδα του ΑΓΟΡ  Ρεθύμνου και το πρόγραμμα αυτής που με την δική τους βοήθεια και συνδρομή ,συγκεντρωθήκαν τα εν λόγω τρόφιμα  σε συνεργασία και  με το ΙΝΚΑ Ρεθύμνου. Τους ευχαριστούμε θερμά από καρδιάς και ευχόμαστε και σε αυτούς ο Άγιος Θεός να τους δίνει δύναμη να συνεχίζουν την προσπάθεια τους ο καθένας από το δικό του μετερίζι».

Εμφανίσεις: 36861
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!