Καμπάνα για τους δύο ιερείς - τοκογλύφους των Φαρσάλων

0-iereisΦραγγέλιο οπό το επισκοπικό δικαστήριο για δύο ιερείς των Φαρσάλων, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον περασμένο Μάιο για τοκογλυφία σε βάρος συναδέλφου τους.

Αργία και επανεξέταση της υπόθεσης για τον έναν, παραπομπή στο Συνοδικό Δικαστήριο για τον άλλον, ήταν η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου της Εκκλησίας για τους ιερείς της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφαρσάλων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά την καταγγελία του 51 χρόνου ιερέα θύματος, που δανείστηκε με τοκογλυφικούς όρους, καθώς όπως ισχυρίστηκε εκβιαζόταν με απειλές κατά της ζωής του. Η αστυνομία έστησε παγίδα και, εκτός από τους δύο ιερείς, ηλικίας 35 και 49 ετών, οι οποίοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες προσημειωμένων χαρτονομισμάτων, που αποτελούσαν τη δόση έναντι του δανείου, συνέλαβε και ακόμη δύο άτομα ηλικίας 28 ετών, που μεσολαβούσαν για την εί σπραξή τους, με τον έναν εξ αυτών να παίζει το ρόλο του σκληρού ...

Ο 51χρόνος, ο οποίος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, είχε δανειστεί στις αρχές του χρόνου ποσό 10.000 ευρώ από τον 28χρονο αλλοδαπό, εκδίδοντας προς τούτο συναλλαγματικές αξίας 37.000 ευρώ.

Το ίδιο χρονικό διάστημα δεχόταν επανειλημμένως απειλές κατά της ζωής του και κατά της οικογένειάς του, σε περίπτωση μη εξόφλησης του ανωτέρω ποσού, από τον 28χρονο Ελληνα, συνεργάτη του αλλοδαπού.

Οταν στήθηκε η παγίδα και από την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι πραγματικοί δανειστές ήταν δύο ιερείς, οι οποίοι είχαν... αφιερωθεί στον Μαμμωνά. Ο 35χρονος, για λογαριασμό του οποίου ενεργούσαν οι δύο 28χροvoi και στον οποίο παρέδωσαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, αλλά και ένας ακόμη, ο οποίος επίσης θα έπαιρνε μέρος του ποσού ως δικαιούχος.

Εμφανίσεις: 45380
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!