Επίσκεψη Σεβ. Διδυμοτείχου σε φυλάκια της παραμεθορίου

DSC06128

Επίσκεψη σε Φυλάκια της παραμεθορίου πραγματοποίησε την Μεγάλη Τρίτη το πρωΐ, 30 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, συνοδευόμενος από τον Στρατηγό Ιωσ. Μαυράκη, Διοικητή της 16ης Μεραρχίας, τον Ταξίαρχο Μαυρ. Πασσιά, Διοικητή της 30ης Ταξιαρχίας και τον Ταξίαρχο Θεοδ. Τοπούζη, Διοικητή της 50ης Ταξιαρχίας.

Ο Σεβασμιιώτατος με την ευκαιρία αυτή διένειμε στους στρατευμένους την Καινή Διαθήκη, που προσέφερε γι' αυτό τον σκοπό η Ελληνική Βιβλική Εταιρεία, μαζί με μία πασχαλινή λαμπάδα. Επικοινωνώντας με το προσωπικό των φυλακίων ο Σεβασμιώτατος τόνισε την διαχρονική επικαιρότητα της Αλήθειας που περιέχει η Καινή Διαθήκη, μίλησε για την Ανάσταση και ευχήθηκε τα δέοντα σε όλους.

Επιπλέον, το μυστήριο του Ευχελαίου τέλεσε την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ο Σεβασμιώτατος για το προσωπικό και τους ασθενείς του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο προσωπικό καλή δύναμη στο υπεύθυνο λειτούργημα του, ταχεία ανάρρωση στους ασθενείς και «Καλό Πάσχα» σε όλους τους παρισταμένους.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το Μυστήριο του Ευχελαίου στη νεοπαγή ενορία Αγίου Ιωάννου Βατάτζη στο Διδυμότειχο.

Εξάλλου, 70 δέματα τροφίμων διένειμε σε ισάριθμες άπορες οικογένειες του Διδυμοτείχου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς, την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου ε.ε., στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου, εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Η τοπική μας Εκκλησία συνεχίζει με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της να συμπαρίσταται στους δυστυχούντας αδελφούς μας, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται καθημερινά και η οικονομική τους κατάσταση επιδεινώνεται προϊόντος του χρόνου.

94 δέματα τροφίμων διενεμήθησαν επίσης προ ημερών  σε ισάριθμες οικογένειες του Δήμου Ορεστιάδος στο Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως μας παραπλεύρως του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδος.

DSC06130

DSC06173

Εμφανίσεις: 59590
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!