Σερρών: "Βιώνουμε την κρίση, γιατί δεν αγαπήσαμε την Πατρίδα"

SerronΣτον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας της Τήνου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, σήμερα ημέρα της εορτής της Μετάστασης του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιερέας των Νέων Χωρών, νωρίς το πρωί έφτασε στον Ιερό Ναό και προσκύνησε την Αγία και Ιερά εικόνα της Θεοτόκου και άναψε την ακοίμητη λαμπάδα μπροστά στην Εικόνα της Μεγαλόχαρης.

Να αναφερθεί ότι με τον Μητροπολίτη Θεολόγο, συλλειτούργησαν Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών.

Τον σεπτό Ιεράρχη των Σερρών, προσφώνησε με μήνυμα του ο Μητροπολίτης Σύρου, δια μέσου του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτ. Γεωργίου Φανερού.

Ο κ. Θεολόγος μετά την απόλυση χάρισε δύο λόγια αγάπης στους πιστούς για την σημερινή ημέρα, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στο σημερινό πρόβλημα της Πατρίδος μας.

Στο εισαγωγικό του μίλησε για την χαρά που έχει να βρίσκετε μέσα στην αγκαλιά της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Μετά αναφερόμενος για την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και για τον ίδιο τον Απόστολο είπε : «Ο Άγιος Απόστολος Ιωάννης ο Θεολόγος είναι ο μαθητής της Αγάπης όπως τον ονομάζει η συνείδηση της Εκκλησίας μας, και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να λάβουμε σήμερα από την σημερινή εορτή, η αγάπη σώζει τον κόσμο, η αγάπη που έγινε για χάριν μας άνθρωπος, ο κύριος μας Ιησούς Χριστός, αυτός είναι η Αγάπη όπως το κατέγραψε ο ευαγγελιστής Ιωάννης».

Μιλώντας για την αγάπη που πρέπει να έχουμε σαν άνθρωποι, έδωσε τη εξήγηση για το πώς θα πρέπει να είναι λέγοντας: «η αγάπη δεν είναι εγωιστική, δεν είναι αλαζονική, δεν είναι προς επίδειξη, η αγάπη είναι ταπεινή, είναι ήσυχη, γεμάτη πραότητα, γεμάτη καλοσύνη, η αγάπη δεν εκπίπτει ποτέ. Να αγαπήσουμε πρώτα τον Θεό, που πρώτος Αυτός μας αγάπησε»

Αναφερόμενος για την οικονομική κρίση είπε: «Σήμερα βιώνουμε αυτή την κρίση γιατί δεν αγαπήσαμε την Πατρίδα μας, δεν την νοιαστήκαμε την Πατρίδα μας, κοιτάξαμε το ίδιον όφελος, τα ίδια συμφέροντα και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε και ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην φθάσουμε και σε χειρότερα»

«Όπως λέει και ο Άγιος Εφραίμ, ο πραγματικός χριστιανός αγαπά όλων τον κόσμο, όπως ακριβώς μας διδάσκει η μάνα μας η Εκκλησία» συμπλήρωσε ο Ιεράρχης.

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στον κόσμο: «η Παναγία μας να μας προστατεύει και να θεραπεύει, τα αρρωστήματα και παθήματα των ψυχών και των σωμάτων και να πρεσβεύει στις ενέργειες μας»

Στο τέλος ευχόμενος στον Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου Δωρόθεο είπε : «τον Σεβασμιότατο ποιμενάρχη σας, της Αγίας αυτής Μητροπόλεως, τον αδελφό μας κύριο Δωρόθεο, ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία και για την κυριαρχική του άδεια σήμερα για να λειτουργήσουμε και να δεχθούμε στις ψυχές μας τον φωτισμό της Αγίας Θεοτόκου».

0-seron-tinos

0-serron-tinos1

0-serron-tinos2

0-serron-tinos3

0-serron-tinos4

0-serron-tinos6

0-serron-tinos5

Εμφανίσεις: 43861
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!