Εμπλοκή και ιερέα στο κύκλωμα με τις μαϊμού δωρεές στην Πάτρα

epitagiΜέχρι και ιερέας εμπλέκεται στο κύκλωμα με τις μαϊμού δωρεές που έχουν κάνει εκατοντάδες Πατρινοί υποτίθεται για εκκλησίες και μοναστήρια και το οποίο αποκάλυψε ο υποδιευθυντής ελέγχου της Β' ΔΟΥ Πατρών Ιωάννης Ψαρράς.

Μόνο στη συγκεκριμένη εφορία το συνολικό ποσό των μαϊμού δωρεών φθάνει τα 5.000.000 ευρώ.

Η είδηση έχει ήδη κάνει το γύρο της πόλης, αφού η εφορία κατάφερε μεγάλο χτύπημα σε κύκλωμα πλαστογράφησης, ενώ αρκετοί Πατρινοί έχουν χάσει τον ύπνο τους φοβούμενοι... πως θα καθίσουν στο εδώ λιο για απάτη κατά του Δημοσίου! Η υπηρεσία έχει στα χέρια της ονόματα τουλάχιστον 300 Πατρινών φορολογούμενων οι οποίοι εισέπρατταν χιλιάδες ευρώ ως επιστροφή φόρου από δωρεές σε εκκλησίες, τις οποίες όμως δεν είχαν κάνει ποτέ!

Τις πλαστές αποδείξεις των δωρεών είχε κατασκευάσει ο εγκέφαλος του κυκλώματος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του Κόσμου εργάζεται σε περιοχή της Ηλείας. Πλαστογράφος όμως είναι ένας ακόμη άνδρας από την περιοχή της Πάτρας.

Η εφορία κάλεσε τους Πατρινούς να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για να πληρώσουν ποσό φόρου που οφείλουν, αφού από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε πως οι δωρεές στις οποίες προέβησαν... δεν έγιναν ποτέ! Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Ελέγχου της Β' ΔΟΥ η έρευνα ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου, όταν παρατηρήθηκε πως κάποιοι κατέθεταν αποδείξεις με μεγάλα ποσά για δωρεές στην εκκλησία, πράγμα ασυνήθιστο στις μέρες μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φορολογούμενος είχε καταθέσει απόδειξη για δωρεά σε μοναστήρι ύψους40.000 ευρώ! Μόνο στη Β' ΔΟΥ Πατρών εντοπίστηκαν 300 περιπτώσεις για τα οικονομικά έτη 2008, 2009, και 2010. Οι φορολογούμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση δήλωναν εισόδημα από 70.000 έως και 200.000 ευρώ!

Εμφανίσεις: 33152
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!