Ρεθύμνης: "Ζητάμε από την Θεοτόκο να έρθει αρωγός στην Πατρίδα μας"

eugeniosΣτον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Τήνο, ημέρα μνήμης του Θαύματος της Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας της Μυρτιδιώτισσας, λειτούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος.

Στο μήνυμα του ο Μητροπολίτης Σύρου – Τήνου Δωροθέου, που ανέγνωσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Τήνου, Πρωτ. Γεώργιος Φανερός, καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης, στην Ιερά Νήσο και του ευχήθηκε η Παναγία να επισκιάζει την Αρχιερατεία του.

Από την μεριά του ο Ιεράρχης, ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Σύρου – Τήνου και τον χαρακτήρισε , Άγγελο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αμέσως μετά, στον Θείο Λόγο του μίλησε για τον ερχομό του στην Τήνο και για τους λόγους που έρχεται και είπε : «ήρθαμε εδώ, στο ιερό παλάτι της Βασίλισσας των ουρανών, για να της πούμε για μια ακόμη φορά στη ζωή μας, το προσωπικό μας ευχαριστώ για την συνεργία της στη σωτηρία μας»

Αναφερόμενος στην Υπεραγία Θεοτόκο, στο πόσο ανάγκη την έχουμε και στο ότι είναι Μητέρα όλων μας, είπε: «Eκείνη είναι η πηγή της Ελπίδος μας, της κατά Χριστό ζωής μας, σ εκείνη αναφερόμαστε κάθε φορά που έχουμε κάποια δυσκολία στη ζωή μας, από εκείνη ζητούμε αρωγή και βοήθεια, γνωρίζοντας πως η αγκαλιά της, όλοι μας έχουμε θέση»

«Δεν είναι Μητέρα μόνο του εσταυρωμένου Κυρίου μας, αλλά και Μητέρα όλων μας, των εσταυρωμένων ανθρώπων αυτής της ζωής, που ο καθένας μας γνωρίζει και σηκώνει τον δικό του Σταυρό στις καθημερινές δυσκολίες, όλοι οι εσταυρωμένοι ζητήσαμε σήμερα για μια ακόμη φορά να μας βοηθήσει στην άρση του προσωπικού μας Σταυρού» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης.

Στο Θείο λόγο του, υπογράμμισε την άσχημη κατάσταση που έχει η Πατρίδα μας σήμερα και ζήτησε από την Θεοτόκο, να έρθει αρωγός και να βοηθήσει την Πατρίδα μας, που έχει όπως τόνισε έναν ιδιαίτερα βαρύ Σταυρό.

Τέλος, ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου, η Υπεραγία Θεοτόκο να σκεπάζει το Ιερό του ωμοφόριο και να οδηγεί πάντοτε τον Αρχιερατικό του βηματισμό και να κατευθύνει όμορφα και χαρισματικά το ποίμνιο του.

Και στον πιστό λαό έδωσε ευχές λέγοντας : «Nα έχετε άνωθεν φωτισμό και να πορεύεστε κατά τις ευαγγελικές διδαχές, αταλάντευτα στον δρόμο της Σωτηρίας»

«Την πάσαν ελπίδα μου, εις σε αναθέτω, Μήτηρ του Θεού φύλαξον με υπό την σκέπην σου» κατάληξε ο νέος Ιεράρχης της Κρήτης.

eugenios-tinos

eugenios-tinos2

eugenios-tinos3

eugenios-tinos4

eugenios-tinos5

Εμφανίσεις: 39906
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!