«Σφήνα» στη θρησκευτική λειτουργία τα στρατιωτικά εμβατήρια

xronosΜακράν από το κλίμα της θρησκευτικής κατάνυξης που οφείλουν να δημιουργούν στους πιστούς οι λειτουργίες της εβδομάδας των παθών, αισθάνθηκαν όσοι επέλεξαν να παρακολουθήσουν την αναστάσιμη ακολουθία του Μεγάλου Σαββάτου στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Οι πιστοί που κατέφθαναν στο ναό διαπίστωναν στον εξωτερικό χώρο την παρουσία στρατιωτικού αγήματος και μπάντας, στην οποία, προφανώς, είχε δοθεί εντολή να παίζει εμβατήρια κάθε φορά που στο χώρο κατέφθανε κάποιος επίσημος. Αυτό όμως δε συνέβη μόνο πριν την έναρξη της θρησκευτικής λειτουργίας, ούτε βέβαια και μόνο μία φορά. Άλλωστε οι επίσημοι δεν είχαν δώσει ραντεβού, ώστε το εμβατήριο να ακουστεί μόνο μία φορά και έπειτα να σταματήσει αποδίδοντας έτσι τον απαραίτητο σεβασμό στο κλίμα της ημέρας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όσο η θρησκευτική λειτουργία, εντός του ναού, βρίσκονταν σε εξέλιξη με τους ιερείς και τους ψάλτες να ψάλλουν τα αναστάσιμα λόγια, από τον εξωτερικό χώρο να ακούγονται τα στρατιωτικά εμβατήρια κάθε φορά που κάποιος επίσημος έφτανε στην εκκλησία.

Η λειτουργία ολοκληρώθηκε με τις ευχές του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελήμονας, αλλά κατάφερε να προκαλέσει αλγεινή εντύπωση για την εντολή που δόθηκε στην στρατιωτική μπάντα να διακόπτει το κατανυκτικό κλίμα χάριν των …επισήμων.

Εμφανίσεις: 49136
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!