Εγκαίνια Μετοχιακού Ναού της Ιεράς Μονής Βουλκάνου

metoxi1Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα, σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και παρουσία πλήθους προσκυνητών που συνέρρευσαν από διάφορα μέρη της Μεσσηνίας, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου ε.έ. πραγματοποιήθησαν τα εγκαίνια του εκ θεμελίων πλήρως ανακαινησθέντος Μετοχιακού Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής της Ιεράς Μονής Βουλκάνου στην πόλη της Μεσσήνης.

Η ακολουθία των Εγκανίων και εν συνεχεία η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθησαν υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου συνιερουργούντος και του Θεοφιλ. Επισκόπου Μαρεώτιδος κ. Γαβριήλ, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας.

Αφ’ εσπέρας εψάλη ο αρχιερατικός Εσπερινός και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση των ιερών Λειψάνων των Αγίων Ιερομαρτύρων Χαραλάμπους και Ελευθερίου, Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και των Νεομαρτύρων Ηλία Αρδούνη και Ιωάννου Μονεμβασιώτου, σύμφωνα με την τυπική διάταξη της Εκκλησίας.

Ο πρώτος ιερός Ναός του Μετοχίου ήταν παλαιότατος, ημιυπόγειος και κατεστράφηκε κατά την επιδρομή του Ιμπραήμ το 1825.

Ο νέος Ναός του Μετοχίου κτίσθηκε το 1900 .Κατά τις εργασίες αναπαλαιώσεως εξ΄ αφορμής στερεωτικών έργων στην τοιχοποιΐα και τα θεμέλια του Ναού το καλοκαίρι του 2008, ευρέθησαν τα εγκαίνια της αγίας Τραπέζης τα οποία ετελέσθησαν υπό του τότε Μητροπολίτου Μεσσηνίας Μελετίου Σακελαροπούλου και επί ηγουμενίας Αρχιμ. Προκοπίου το 1906.

Εις το Μετόχιον αυτό μεταφέρεται κατ’ έτος λιτανευτικώς η ιερά και θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας την 20η Σεπτεμβρίου και παραμένει εκεί προς προσκύνηση των χριστιανών μέχρι και της 28ης Σεπτεμβρίου εις ανάμνηση της διασώσεως της πόλεως της Μεσσήνης καθώς και των πέριξ αυτής χωρίων εκ της λοιμικής πανώλης κατά τα έτη 1756 – 1767.

metoxi

metoxi2

metoxi4

metoxi5

metoxi6

Εμφανίσεις: 44110
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!