Μια αγκαλιά αγάπης για την Κιβωτό του Κόσμου

vl12

Γράφει ο Θανάσης Βλάχος | Romfea.gr

Όσο υπάρχουν άνθρωποι θα υπάρχει πάντα και μια αγκαλιά για να ζεστάνει και να προστατεύσει αυτούς που έχουν ανάγκη.

Αυτό καταδείχτηκε προχθές βράδυ με την εγκαινίαση της έκθεσης έργων με βάση το ξύλο, που προσέφεραν συνάνθρωποι μας ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Θεατρικού Εργαστηρίου Επί Σταγών με σκοπό να πωληθούν και τα έσοδα να δοθούν στην “Κιβωτό του Κόσμου” για τις λειτουργικές της ανάγκες.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν το βράδυ της Τρίτης παρουσία του εμπνευστή και ιδρυτή της Κιβωτού, πατρός Αντωνίου Παπανικολάου που ήλθε στην Καλαμπάκα με τέσσερα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτή και δεν έκρυψε την συγκίνηση και τη χαρά τοιυ γι αυτή την πρωτοβουλία ανθρωπιάς των ανθρώπων του Επί Σταγών.

Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Σινάνης ευχαρίστησε όλους για την προσφορά έργων για να πραγματοποιηθεί η όλη πρωτοβουλία και καλωσόρισε τον π. Αντώνιο με την ευχή να επιτευχθεί ο στόχος για να μπορέσει η Κιβωτός να έχει μια ακόμη μικρή βοήθεια στο σημαντικό έργο που επιτελεί.

Ο Προηγούμενος της ΙΜ Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος και κεντρικός ομιλητής, εξήρε την πρωτοβουλία του Επί Σταγών λέγοντας ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι θα υπάρχει και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο της κοινωνίας μας.

Αναφέρθηκε ακόμη στο σκοπό της έκθεσης αλλά και στο ρόλο της Κιβωτού του Κόσμου που επιτυγχάνει πολλά και σπουδαία πράγματα με την φροντίδα και την αγάπη του πατρός Αντωνίου τονίζοντας ότι και στα δύσκολα η ελληνική ψυχή και το φιλότιμο μπορούν να μεγαλουργήσουν.

Εμφανώς συγκινημένος και ικανοποιημένος ο π. Αντώνιος Παπανικολάου για την προσπάθεια αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί η Κιβωτός λέγοντας ότι  μέλημα μας δεν είναι η προσφορά ελεημοσύνης αλλά να ενταχθούν αυτοί οι άνθρωποι που βοηθούνται από την Κιβωτό και πάλι στην Κοινωνία.

Στη συνέχεια έγινε η κοπή της καθιερωμένης κορδέλας και η είσοδος όλων των παρισταμένων στην αίθουσα όπου φιλοξενούνται τα 1200 και πλέον έργα που προσφέρθηκαν για τον ιερό αυτό σκοπό.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ιερείς της περιοχής, μοναχές της ΙΜ Αγίου Στεφάνου με επικεφαλής την Καθηγουμένη Χριστονύμφη, οι Βουλευτές κ. κ. Βλαχογιάννης και Σκρέκας , ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης , ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου , εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

vl8

Εμφανίσεις: 55100
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!