Πανηγυρικά τιμήθηκε ο Άγιος Νικόλαος ο εν Βουνένοις

voun1

Πανηγυρικά τιμήθηκε και φέτος ο Άγιος Νικόλαος ο εν Βουνένοις. Στην περιοχή Ανύφι 6 χλμ. από την πόλη του Ναυπλίου υπάρχει ένα εκκλησάκι άγνωστο πότε χτίσθηκε, αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο τον νέο.

Την δεκαετία του 1900 με 1910 κάτοικοι από την Θεσσαλία κατέβηκαν στην Αργολίδα και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Ανυφίου εκεί στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου (κοιμητηριακός ναός) έφτιαξαν μια εικόνα του Αγίου Νικολάου του νέου και από τότε άρχισαν μαζί με τους κατοίκους να τιμούν τον Άγιο.

Σύμφωνα με την παράδοση, μία χρονιά δεν το έκαναν και δεν τον τίμησαν και κάηκαν όλα τα σπαρτά μόνο του χωριού. Αυτό ήταν η αρχή για να κάνουν τον Άγιο προστάτη του τόπου τους και να τον τιμούν όλως ιδιαιτέρως. Μάλιστα, με την  φροντίδα του Μακαριστού  Μητροπολίτη Αργολίδας κυρού  Ιακώβου έφεραν και τεμάχιο Ιερού Λειψάνου από τον Άγιο Νικόλαο τον εν Βουνένοις.

Φέτος στον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος, πλαισιωμένος από ιερείς της μητροπόλεως Αργολίδος. Φέτος λόγω βροχής δεν έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου καθώς και του Ιερού Λειψάνου του.

voun2'voun3'

Εμφανίσεις: 78926
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!