Λαμπρός εορτασμός στην Παναγιά Δούπιανη

doupiani

Του Θανάση Βλάχου | Romfea.gr

Με την δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο πανηγυρικός εσπερινός στο εξωκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής-Παναγία Δούπιανη- στο Καστράκι παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, μοναχών και πλήθους πιστών.

Ο χώρος του εξωκκλησιού-μετόχι της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος-Μεγάλου Μετεώρου-κατακλύστηκε από προσκυνητές οι οποίοι έσπευσαν να προσκυνήσουν στη χάρη της Ζωοδόχου Πηγής αλλά και να παρακολουθήσουν την ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού και την αρτοκλασία στο πλαίσιο της χθεσινής εορτής που τελέστηκαν προεξάρχοντος του Προηγουμένου  της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Αρχιμανδίτη Αθανασίου, συμπαραστατούμενου από μοναχούς και ιερείς της περιοχής.

Το παρόν τους έδωσαν η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου Μετεώρων, Αδελφή Χριστονύμφη και μοναχές της οικείας αδελφότητας, ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κ. Ντίνος Καρακώστας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστρακίου κ. Περικλής Γιάννης και πλήθος πιστών ενώ ανήμερα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία την οποία παρακολούθησε ο Δήμαρχος κ. Σακελλαρίου, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και πλήθος κόσμου από το Καστράκι, την Καλαμπάκα και την ευρύτερη περιοχή.

doupiani1

Εμφανίσεις: 61541
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!