Άνθιμος: ''Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος άνοιξαν τα μάτια των λαών του Βορρά'' (ΦΩΤΟ)

thessniki1

Του Γιώργου Φερδη | Romfea.gr

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στο πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, συγχοροστατούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων και Θερμών κ. Δημητρίου.

«Η Θεσσαλονίκη έχει αποδείξει σε πολλές περιόδους ότι είναι πόλη ισχυρών προσωπικοτήτων, όπως ήταν οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

Επίσης πρόσθεσε: «Αυτοί οι Άγιοι άνοιξαν τα μάτια των λαών του Βορρά και έδωσαν πολιτισμό και πνευματικότητα».

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε για την κατάσταση που βρίσκεται η Ευρωπαική Ένωση σήμερα, τονίζοντας ότι «η μεγαλύτερη κρίση που περνάμε είναι η είσοδος του Ισλάμ στην Ευρώπη.»

«Η πίστη μας είναι ένα μεγάλο θέμα και δεν μπορούμε εύκολα να την βάλουμε στην άκρη», σημείωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Κλείνοντας ο κ. Άνθιμος επισήμανε το πρόβλημα που έχουν οι γείτονες χώρες για την καταγωγή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου λέγοντας: «Όλοι λένε ότι οι συγκεκριμένοι Άγιοι κατάγονται από διάφορες Σλαβικές χώρες και πόλεις, οι Βούλγαροι λένε ότι είναι από την Βουλγαρία, οι Σκοπιανοί από τα Σκόπια και πάει λέγοντας. Κανείς τους, δεν λέει ότι είναι από την Θεσσαλονίκη».

«Αυτό είναι υποτίμηση και δεν πρέπει να είμαστε χαλαροί με αυτό», συμπλήρωσε ο Παναγιώτατος.

Λίγο αργότερα ο Μητροπολίτης Άνθιμος ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του ναού Αρχιμ. Κυπριανό Γλαρούδη, γραμματέα των Συνοδικών Δικαστηρίων για το πολύτιμο έργο που επιτελείται στο Ιερό Ναό.

thessniki

thessniki1

thessniki2

thessniki3

thessiniki4

thessniki5

thessniki6

thessniki8

Εμφανίσεις: 104652
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!