Με επιτυχία η παρουσίαση βιβλίου του Αρχιμ. Ιγνατίου Σάπιου

sapios

ROMFEA.GR | Στο ασφυκτικά γεμάτο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα τριάντα έτη από την επανίδρυση της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Στυλίδας, έλαβε χώρα η παρουσίαση του βιβλίου του Ηγουμένου της Μονής, Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμ. Ιγνατίου Σάπιου με τίτλο «Η πρόγευση της Βασιλείας. Σπουδή στην ορθόδοξη χαρισματική ζωή».

Το βιβλίο παρουσίασαν με εισηγήσεις τους ο Επ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Αθανάσιος Γλάρος, ο Άρχων Υμνογράφος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας κ. Χαράλαμπος Μπούσιας και η Δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας κα. Λίτσα Χατζοπούλου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικολάου, Αιδεσιμολογιότατος π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Θωμάς Στάικος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Στυλίδας κ. Ευάγγελος Στεφανής.  

Παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο βουλευτής κ. Βασίλης Κυριακάκης, ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, οι πρώην βουλευτές κ. Νικόλαος Τσώνης και κ. Θεόδωρος Χειμάρας, ο δήμαρχος Στυλίδας κ. Απόστολος Γκλέτσος, ο Αστυνομικός Δ/ντης Φθιώτιδας κ. Κων/νος Νικολάου, εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημονικών φορέων και ενώσεων.

Μεταξύ των εισηγήσεων αναγνώσθηκαν αποσπάσματα του έργου, που προκάλεσαν αίσθηση.

Το βιβλίο δέχθηκε τον έπαινο από τους τρεις ομιλητές, ως μια εμπεριστατωμένη και θεολογικά τεκμηριωμένη μελέτη στην ορθόδοξη χαρισματική ζωή.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε από τον Επ. Καθηγητή κ. Αθανάσιο Γλάρο, η πατερική τεκμηρίωση, το κρυστάλλινον της ορθοδοξίας, και η απουσία αντιρρητικού ύφους, στοιχεία που καθιστούν το σύγγραμμα ευχάριστα αναγνώσιμο, όχι μόνον από τον ευσεβή πιστό, τον ερευνητή θεολόγο αλλά και από κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να λάβει νηφάλια πληροφόρηση για την ορθόδοξη χαρισματική ζωή.

Ο κ. Χαράλαμπος Μπούσιας τόνισε «το βιβλίο είναι απόσταγμα θεολογικού νέκταρος της εν Χριστώ καινής ζωής και ευφραίνει τις καρδιές μας με μια γλυκύτητα, όχι πρόσκαιρη αλλά διαχρονική».

Η κα Λίτσα Χατζοπούλου επισήμανε ότι «το βιβλίο συμπυκνώνει την ορθόδοξη παράδοση και πνευματικότητα.

Με την ορθοδοξία θα μπορούσαμε να αποφύγουμε και να υπερβούμε την κρίση».

Η εκδήλωση έληξε με ευχαριστήριο λόγο του συγγραφέα Αρχιμ. Ιγνατίου Σάπιου και δεξίωση των παρευρισκομένων.

sapios1

sapios2

sapios3

sapios4

sapios5

sapios6

sapios7

Εμφανίσεις: 142156
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!