Χειροτονία Ιερομονάχου στην Ι.Μ. Αγίων Πατέρων Περάματος

DSC 0378

Μέσα στο εορταστικό και πανηγυρικό κλίμα, που σηματοδοτεί η λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού πραγματοποιήθηκε η ετήσια πανήγυρις του Ιερού Παρεκκλησίου της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ζωοδόχου Πηγής της Ιεράς Μονής Αγίων Πατέρων Περάματος.

Την Πέμπτη 9 Μαΐου κατά το Μέγα Αρχιερατικό εσπερινό συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος και ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, ενώ συμπροσευχήθηκαν ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Δημητριάδης καθώς και τα μέλη της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 10 Μαΐου, συνιερούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ετέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Πτυχιούχου της Θεολογίας πρωτοδιακόνου της Ιεράς  Μητροπόλεως π. Αθανασίου Λειβαδιά, προς τον οποίο απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Προς τον νέο πρεσβύτερο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος απηύθυνε πατρικούς λόγους και νουθεσίες, τονίζοντας τη σημασία και την ευθύνη του Ιερατικού αξιώματος στο σύγχρονο κόσμο, ενώ τον επαίνεσε για την έως τώρα διακονία του.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ Ευβοίας Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ, πολλοί Ιερείς της Ι. Μ. Νικαίας, καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πλήθος λαού.

DSC 0387

DSC 0397

DSC 0442

Εμφανίσεις: 93564
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!