Λήμνου: "Όποιος δεν βλέπει πως έχουμε πόλεμο, ζει σε πλάνη"

ImageΣήμερα, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011 στην Θεία Λειτουργία, του Ιερού Ναού της Μεγαλόχαρης προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος.

Ο Μητροπολίτης Ιερόθεος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα και στο πλήθος κόσμου που κατέκλησε το Ναό της Παναγία μίλησε για την σημερινή κρίση που περνάει ο κόσμος.

«Όσα βλέπουμε και όσα ακούμε, μας πείθουν πως ο κόσμος διέρχεται μεγάλη κρίση. Τα πάντα σήμερα ανατρέπονται και όλα όδηγούνται σε μια υποδούλωση, με άδυλα και αβέβαια αποτελέσματα»

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Λήμνου, τόνισε: «Είναι μια εποχή μεγάλης κρίσεως και γνωρίζουμε τουλάχιστον απο την ιστορία πως οι μεγάλες κρίσεις γεννούν νέες εποχές, φτάνει στο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε να μην χάσουμε τον προσανατολισμό μας».

«Είμαστε ασκημένοι σ’εναν πόλεμο για να βγούμε στο πεδίο της μάχης και να παραταχθούμε; Γιατί όποιος δεν το βλέπει πως έχουμε πόλεμο και δεν το καταλαβαίνει, ζεί σε μια πλάνη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας τόνισε την σημασία που έχει για τον καθένα μας η επίσκεψη στο Ιερό Νησί της Τήνου.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο κόσμος έτσι το συνήθισε να πιστέυει ότι εδώ είναι το κατοικητήριο της Κυρίας Θεοτόκου και παρ‘ όλες τις αντιξοότητες του ταξιδίου, έρχονται με υπομονή και επιμονή γιατί εδώ στον Ιερό Ναό είναι ευσκιόφυλλο δέντρο όπου θα στεγάσει τους στεναγμούς, τους κόπους, τα αιτήματα μας και θα δωθεί ανάπαυση και ανακούφιση».

Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτ. Γεώργιος Φανερός, απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Λήμνου, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δορωθέου Β΄, τον καλωσόρισε στην Ιερά Νήσο και τον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την Λειτουργική παρουσία του στον Ναό της Μεγαλόχαρης.

Ο Μητροπολίτης Ιερόθος από την πλευρά του, ευχαρίστησε απο τα βάθη της καρδιάς του τον Μητροπολίτη μέσω του Γενικού Αρχιερατικού που του εμπιστεύτηκε το Ιερό Θυσιαστήριο της Παναγίας.

tinos1

tinos2

panagia-tinos

tinos3

tinos4

tinos5

tinos6

Εμφανίσεις: 64126
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!