Οι Εκκλησίες της Ιερουσαλήμ ζητούν την απελευθέρωση των Επισκόπων

Jerusalem

Οι επικεφαλής των χριστιανικών Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ ζήτησαν σήμερα την απελευθέρωση των δύο ορθοδόξων μητροπολιτών, οι οποίοι απήχθησαν τον περασμένο μήνα στη Συρία, και κάλεσαν να μπει ένα τέλος στον κύκλο της βίας στη χώρα αυτή.

Οι δύο ιεράρχες, ο Γιοχάνα Ιμπραχίμ, επικεφαλής της συρορθόδοξης μητρόπολης του Χαλεπιού, και ο ελληνορθόδοξος μητροπολίτης Παύλος (Μπούλος Γιαζιτζί) της ίδιας πόλης, απήχθησαν στα τέλη Απριλίου στο Κάφαρ Ντάελ, κοντά στο Χαλέπι.

Καμιά διεκδίκηση δεν διατυπώθηκε για την απαγωγή αυτή, όμως πηγές στους κόλπους της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, όπως και το συριακό καθεστώς, υποστήριξαν πως οι απαγωγείς είναι "τσετσένοι τζιχαντιστές".

"Αυτή η τρομερή πράξη απαγωγής δύο υψηλόβαθμων εκκλησιαστικών είναι μια επιπλέον ένδειξη της τραγικής κατάστασης στη Συρία και ένα εξαιρετικά επικίνδυνο και νέο φαινόμενο στην περιοχή μας", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους εκφράζοντας την ανησυχία τους ο ορθόδοξος και ο καθολικός πατριάρχες Ιερουσαλήμ.

''Οι σκέψεις μας πηγαίνουν προς όλους τους κατοίκους της Συρίας και ιδιαίτερα προς τις χριστιανικές κοινότητες και στους πνευματικούς αρχηγούς τους, οι οποίοι υφίστανται τα βάσανα, τη βία και τις κακομεταχειρίσεις", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον ελληνορθόδοξο πατριάρχη Θεόφιλο 3ο και τον ρωμαιοκαθολικό πατριάρχη Φουάντ Τουάλ.

Οι επικεφαλής των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ καλούν "όλα τα πρόσωπα που ενέχονται στη σύγκρουση να αναζητήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα προς το συμφέρον όλων των Σύρων και να βάλουν τέλος σ' αυτό τον κύκλο βίας και αιματοχυσίας".

"Ζητούμε επίσης την άμεση απελευθέρωση των επισκόπων Ιμπραχίμ και Γιαζιτζί, καθώς και την επιστροφή τους στις Εκκλησίες τους και στο πλευρό των πιστών τους", προσθέτουν.

Οι χριστιανοί, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 5% του συριακού πληθυσμού, είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στο πλαίσιο της αναρχίας που ευνοείται από τη σύγκρουση, η οποία έχει αιματοκυλήσει τη χώρα από το Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο πάπας Φραγκίσκος και η διεθνής κοινότητα έχουν ζητήσει την απελευθέρωση των δύο ορθοδόξων επισκόπων.

Εμφανίσεις: 42744
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!