Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Λειτουργικού Συμποσίου

ImageΤελείωσαν οι εργασίες του Πανελληνίου Λειτουργικού Συμποσίου Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων, που διεξήχθη στην ιερά νήσο της Τήνου, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

Η σημερινή συνεδρία με πρόεδρο τον Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Πρωτ. Βασιλείου Καλλιακμάνη.

Α) «Η ποίησις νέων Ακολουθιών ως παραγωγή σύγχρονου λειτουργικού λόγου» από τον Μητροπολίτη Εδέσσης Ιωήλ.

Β) «Θέματα μετάφρασης, υμνολογίας και μουσικής» από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγόρη Στάθη και Γ) «Η συγχρονία και η διαχρονία ως μηχανισμοί πρόσληψης των λειτουργικών κειμένων» από την Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ελένη Κασάπη.

Το Συμπόσιο έληξε με την καταληκτική συνεδρία του Μητροπολίτου Καισαριανής Δανιήλ, όπου ο Μητροπολίτης έβγαλε τα συμπεράσματα του Συνεδρίου.

Αμέσως μετά, οι Μητροπολίτες, οι ιερείς και σύνεδροι του Συμποσίου, μετέβησαν για προσκύνημα στο Ιερό Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της Κυρίας των Αγγέλων, στο Κεχρουβούνι της Τήνου, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Αρχιερατικό της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτ.π. Γεώργιο Φανερό, τον οποίον, όλοι οι σύνεδροι, ευχαρίστησαν θερμά, για την ζεστή και πατρική φιλοξενία που είχαν κατά την διάρκεια του Λειτουργικού Συμποσίου.

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 31232
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!