Πέντε εκατ. δολάρια για τοποθέτηση ηχομόνωσης σε Εκκλησία

Image

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να δώσει πέντε εκατομμύρια δολάρια στην Ελληνική Κοινότητα Thebarton Αδελαΐδας προκειμένου να τοποθετηθεί ηχομόνωση στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου.

Η ηχομόνωση του ναού κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να προστατευθούν οι εκκλησιαζόμενοι από τον θόρυβο των αεροπλάνων που απογειώνονται και προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Αδελαΐδας.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο συμπάροικος ομοσπονδιακός βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Στιβ Γεωργανάς, είπε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να συμβάλει στα έξοδα ηχομόνωσης του ναού χαροποίησε τους Έλληνες κατοίκους του Thebarton που χρησιμοποιούν τακτικά την εκκλησία του Αγίου Νικολάου για τις θρησκευτικές τους ανάγκες.

Σημειώνεται ότι, ο Στιβ Γεωργανάς πρωταγωνίστησε στην κινητοποίηση των ομογενών που κατοικούν στην περιοχή, να τοποθετηθεί ηχομόνωση στο ναό γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις ο θόρυβος, από τα αεροπλάνα, ξεπερνούσε κάθε αποδεκτό όριο.

Ο Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος απέστειλε την παρακάτω διευκρίνιση στην Romfea.gr:

Φίλτατε κ. Πολυγένη στις αναρτήσεις της Romfea.gr αναφέρεται ότι η Αυστραλιανή Κυβέρνηση επιδότησε με 5.000.000 δολλαρίων τον «Ναό» του Αγίου Νικολάου Thebarton δια την ηχομόνωση του κτιρίου από τα διερχόμενα αεροπλάνα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Κυβέρνησις χρηματοδότησε και άλλους Ιερούς Ναούς ξένων εκκλησιών ως και τον ανήκοντα εις την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας περιώνυμον Ιερόν Ναόν του Αγίου Γεωργίου Thebarton.

O«Ναός» του Αγίου Νικολάου είναι σχισματικός και εκεί προσφέρει υπηρεσίες ο κ. Παναγιώτης Κανάβας τέως διάκονος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο οποίος το έτος 2008 καθηρέθη λόγω της συμμετοχής του σε επικίνδυνες δραστηριότητες, απειλήθηκε η ζωή του και έντρομος εγκατέλειψε τα Ιεροσόλυμα και από το 2010 έως σήμερον ευρίσκεται στην Αδελαΐδα.

Κατά το διάστημα της εδώ παραμονής του έχει ασχοληθεί ο Αυστραλιανός και Ελληνικός τύπος διά τα «καμώματά» του απόδειξις των αναφερομένων είναι και το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «TheAustralian» και επειδή οι Αυστραλοί δεν γνωρίζουν τους «ψευδοιερείς» αναγκαζόμεθα να ανακοινώνουμε περί τούτων.

Παρακαλώ να δημοσιεύσετε τα αποστελλόμενα.
Με Αναστάσιμες Ευχές
Ο Δορυλαίου Νίκανδρος

Εμφανίσεις: 88258
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!