Εγκαταλείπει τη Σκωτία αναζητώντας εξιλέωση ο καρδινάλιος Ο'Μπράιεν

kit.obrain

Βατικανό: Την παραδειγματική τιμωρία της απομάκρυνσης από τη Σκωτία και της απομόνωσης για πολλούς μήνες, σε άγνωστη τοποθεσία, για «πνευματική αναγέννηση, προσευχή και μετάνοια» επιβάλλει ο Πάπας Φραγκίσκος στον καρδινάλιο Κιθ Ο'Μπράιεν, ο οποίος παραιτήθηκε προ δύο μηνών από την κεφαλή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της Σκωτίας παραδεχόμενος ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.

Ο παραιτηθείς αρχιεπίσκοπος Αγίου Ανδρέα και Εδιμβούργου είχε ήδη υποχρεωθεί να απαρνηθεί το Κονκλάβιο στη σκιά του σκανδάλου που συντάραξε την εκκλησία στη Σκωτία, και τώρα με επιθυμία του Πάπα υποβάλλεται σε παραδειγματική τιμωρία, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Για τους ίδιους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο τελευταίο Κονκλάβιο, ο καρδινάλιος Κιθ Ο'Μπράιεν, επίτιμος αρχιεπίσκοπος Αγίου Ανδρέα και Εδιμβούργου, σε συνεννόηση με τον Άγιο Πατέρα τις επόμενες ημέρες θα αφήσει τη Σκωτία για πολλούς μήνες πνευματικής αναγέννησης, προσευχής και μετάνοιας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Βατικανού.

Η Αγία Έδρα δεν αναφέρει τον προορισμό του καρδιναλίου.

«Υπήρξαν φορές που η σεξουαλική μου συμπεριφορά έπεσε κάτω από τα επίπεδα που αναμένονταν από εμένα ως ιερέα, αρχιεπίσκοπο και καρδινάλιο» είχε παραδεχθεί τον Μάρτιο ο καρδινάλιος Ο'Μπράινε, ζητώντας «συγγνώμη και συγχώρεση» και δεσμευόμενος ότι πλέον δεν θα έχει κανέναν ενεργό ρόλο στη δημόσια ζωή της Καθολικής Εκκλησίας στη Σκωτία.

Εμφανίσεις: 45449
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!