Ψήφισμα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας για τους απαχθέντες Μητροπολίτες

mitropoliets1

To Tμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, μετά την παρέλευση ενός σχεδόν μηνός από την απαγωγή του Ορθόδοξου μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συροϊακωβίτη  επισκόπου Χαλεπίου κ. Γιοχάνα Ιμπραήμ από αγνώστους στη βόρεια Συρία, αποφάσισε στη σημερινή Γενική Συνέλευσή του (215/17-5-2013) να εκδώσει Ψήφισμα για να εκφράσει την έντονη αποδοκιμασία του για την αδιανόητη για τον ελεύθερο κόσμο πράξη της απαγωγής θρησκευτικών εκπροσώπων, οι οποίοι μάλιστα, κατά κοινή ομολογία, λειτουργούσαν στο ανθρωπιστικό πλαίσιο ανακούφισης  των κατοίκων της σπαρασσόμενης από τον εμφύλιο πόλεμο περιοχής.

Την ιδιαίτερη αγωνία μας για την έκβαση αυτής της οδυνηρής καταστάσεως επιτείνει το γεγονός ότι ο μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος είναι απόφοιτος και διδάκτορας του Τμήματός μας, πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό και με πνευματικούς δεσμούς με καθηγητές του Τμήματος.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και στον μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη προσωπικά, καθώς και σε όλους τους χειμαζόμενους από τα δεινά του εμφυλίου πολέμου και διωκόμενους στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή χριστιανούς, και την ελπίδα μας ότι η χαρά της Αναστάσιμης αυτής περιόδου θα πληρωθεί από την χαρμόσυνη είδηση της απελευθέρωσης των δύο Mητροπολιτών.

Εμφανίσεις: 48511
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!