«Το Άγιο Πνεύμα μάς οδήγησε στην εκλογή του Μπεργκόλιο»

konklabio

«Υπερφυσικά φαινόμενα» οδήγησαν το Κονκλάβιο να επιλέξει στις 12 Μαρτίου τον Λατινοαμερικανό Καρδινάλιο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο για να καθίσει στην έδρα του Αγίου Πέτρου, εάν βέβαια πιστέψουμε όσα είπε ο αρχιεπίσκοπος Βιέννης, καρδινάλιος Κρίστοφ Σένμπορν, σε συνέδριο της Αγγλικανικής Εκκλησίας στο Λονδίνο.

Η αλήθεια είναι πως, σύμφωνα με το τελετουργικό του Βατικανού, οι καρδινάλιοι απομονώνονται για να προσευχηθούν ώστε να λάβουν τη σωστή απόφαση.

Ομως ο Αυστριακός αρχιεπίσκοπος είναι ο πρώτος που υποστηρίζει ότι η θεία καθοδήγηση «μεταφράστηκε» σε δύο τουλάχιστον ισχυρά μεταφυσικά μηνύματα μέσα στην Καπέλα Σιστίνα.

«Ετσι πιστέψαμε ότι ο Μπεργκόλιο ήταν ο εκλεκτός», είπε χαρακτηριστικά ο καρδινάλιος Σένμπορν, που ήταν ο ίδιος ανάμεσα στους επικρατέστερους για να αντικαταστήσουν τον Πάπα Βενέδικτο, σύμφωνα με τους ειδικούς του Βατικανού αλλά και τα γραφεία στοιχημάτων.

Οι 5.000 ακροατές του, ανάμεσά τους φοιτητές θεολογικών σχολών, ιερείς και πιστοί, ικανοποιήθηκαν από την εξήγηση πως η εκλογή του νέου Πάπα «ήταν ένα μικρό θαύμα» επειδή χρειάστηκαν μόνο δύο ημέρες ψηφοφοριών.

«Μόνο με θεϊκή παρέμβαση εξηγείται πώς το Κονκλάβιο επέλεξε τον καρδινάλιο της Αργεντινής, που κάθε άλλο παρά ανάμεσα στα φαβορί ήταν, και μάλιστα καθόταν απομονωμένος από όλους μας. Το Αγιο Πνεύμα μάς οδήγησε σε αυτόν», υποστήριξε ο καρδινάλιος Σένμπορν.

Δηλώνοντας πως δεν μπορούσε να δώσει στοιχεία για το ισχυρό υπερφυσικό μήνυμα που δέχθηκαν όλοι οι καρδινάλιοι, αποκάλυψε στο ακροατήριο μόνο την προσωπική του στιγμή επιφοίτησης.

Περιέγραψε πως μετά από μία λειτουργία, προτού απομονωθούν οι καρδινάλιοι, συνάντησε τυχαία έξω από τον καθεδρικό ναό ένα γνωστό του ζευγάρι με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική.

«Τους είπα, έχετε κάποια συμβουλή να μου δώσετε; Και η γυναίκα ψιθύρισε στο αυτί μου: "Μπεργκόλιο"». Αυτό ήταν αρκετό για τον καρδινάλιο Σένμπορν για να πιστέψει ότι του μιλούσε το Αγιο Πνεύμα.

(Πηγές: http://vaticaninsider.lastampa.it, www.telegraph.co.uk)

ΙΩΑΝΝΑ ΝΙΑΩΤΗ

Εμφανίσεις: 76653
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!