Θεσσαλονίκης Άνθιμος: ''Έχουμε πολλούς αφανείς εχθρούς ως Έθνος''

anthimos1-610x225

ROMFEA.GR | Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, χθες Κυριακή 19 Μαϊου 2013.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Άνθιμος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Μιλήτου κ. Αποστόλου και Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο επί τη Γενοκτονία των Ποντίων, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.

Ο κ. Άνθιμος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, στο νέο νομοσχέδιο για τον αντιρατσιστικό νόμο καθώς και στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

"Έχουμε πολλούς αφανείς εχθρούς και δεν γνωρίζουμε από που επιβάλλεται να καταργηθεί η αργία της Κυριακής", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Άνθιμος.

Επίσης ο Παναγιώτατος σχολιάζοντας την Γενοκτονία των Ποντίων τόνισε: "Μόνο γενοκτονίες γνωρίσαμε! Μια προσφορά μια αγάπη ποτέ, παρά απειλή, πονηρία και επιδίωξη από τους γείτονες."

Ακούστε την ομιλία του κ. Ανθίμου:


Εμφανίσεις: 85910
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!