Ελασσώνος Βασίλειος: "Η Εκκλησία δεν ζήτησε ποτέ προνομιακή μεταχείριση"

ImageΣτην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Πρώτη γραμμή» μίλησε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος των Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος.

Ερωτηθείς ο Μητροπολίτης Ελασσώνος για την εξαίρεση «έχετε δίκιο όμως έγινε μια παρεξήγηση, διότι έτσι που λέχθηκαν τα πράγματα δημιούργησαν ένα θόρυβο. Συγκεκριμένα είπαν ότι η Εκκλησία της Ελλάδος, επιθυμεί να μην συμμετέχει και δεν πληρώνει φόρους. Αυτό είναι αναληθέστατο.»

«Η Εκκλησία της Ελλάδος ποτέ δεν ζήτησε προνομιακή μεταχείριση, αλλά ισότοπα και δίκαια. Εμείς πληρώσαμε φέτος 2 εκατ. 600 χιλιάδες για φόρους, μόνο σαν Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βασίλειος.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Ελασσώνος, τόνισε ότι «εμείς πληρώνουμε πάντα και αυτό το μέτρο δεν έχουμε ουδεμία αντίρρηση, και αυτό το μέτρο σε όσα ακίνητα νοικιάζουμε σαν ΕΚΥΟ να πληρώσουμε».

Ερωτηθείς ο κ. Βασίλειος για την μισθοδοσία των κληρικών, υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Η μισθοδοσία είναι μια υποχρέωση του Κράτους, που δώσαμε την περιουσία μας.»

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ελασσώνος τόνισε: «Εμείς θα πληρώσουμε για εκείνα που προβλέπει ο Νόμος».

Εμφανίσεις: 73376
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!