Η προσφορά της Ι. Μονής Ζωοδόχου Πηγής στο νησί του Πόρου

ZoodoxosPigas 01jpgΕορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Πόρου για τα 300 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του Μοναστηριού στο νησί.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ομιλίες εκφώνησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, ο Ηγούμενος της Μονής π. Λουκάς Ζήσιμος, ο Δήμαρχος Πόρου κ. Στρατηγός, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Παυλόπουλος, Ηγούμενος του Ι. Ησυχαστηρίου Κεχαριτωμένης Θεοτόκου Τροιζήνος. Ομίλησαν επίσης ο ιστορικός και πολιτικός επιστήμων κ. Κων/νος Χολέβας με θέμα «Η συμβολή της Ιεράς Μονής εις τα Ἑλληνικά γράμματα και εις την αναζωπύρωσιν του ορθοδόξου φρονήματος προ και μετά την Επανάστασιν».

Ο αιδεσιμολογιώτατος π. Ηλίας Δροσινός με θέμα «Η Ι. Μονή και η τοπική κοινωνία» και, τέλος, ο Ηγούμενος της Μονής π. Λουκάς Ζήσιμος με θέμα: «Η προσπάθεια της Ι. Μονής εις την αναβίωσιν και διάσωσιν του μοναχισμού, από της ιδρύσεως της έως και σήμερον».

Έπειτα από τις εισηγήσεις αποδόθηκαν επίκαιροι βυζαντινοί ύμνοι από την χορωδία φίλων της Ι. Μονής με χοράρχη τον Διδάκτορα μουσικολογίας και καθηγητή Βυζαντινής μουσικής κ. Γεώργιο Ζήσιμο.

Τέλος την εκδήλωση έκλεισε με την αγιοπνευματική του ομιλία ο Σεβασμιώτατος κ. Εφραίμ, ο οποίος εξήρε την προσφορά και το έργο της Ι. Μονής, υπογραμμίζοντας την πολύτιμη αποστολή της Μονής και των Μοναχών στους δύσκολους καιρούς μας.

ZoodoxosPigas 05

ZoodoxosPigas 10

Εμφανίσεις: 61079
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!