Γ. Καλαντζής σε Πρόεδρο Μουσουλμάνων: ''Κατάπτυστη η απειλητική επιστολή''

elgaΕπιστολή στον Πρόεδρο της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος Ναίμ Ελγαντούρ (φωτογραφία) απέστειλε ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζής με την οποία καταδικάζει το "κατάπτυστο" όπως χαρακτηρίζει κείμενο που εστάλη στην Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος.

Ο κ. Καλαντζής αναφέρεται στην προστασία και τα δικαιώματα που απολαμβάνουν όλοι οι μουσουλμάνοι στη χώρα μας, αναφέροντας αναλυτικά μερικά παραδείγματα και καταδικάζει την απειλητική επιστολή που έφτασε στα γραφεία της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος στην οποία έγραφε, μεταξύ άλλων, «θα χυθεί αίμα! Θα σας σφάζουμε σαν τα κοτόπουλα στο δρόμο».

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Καλαντζή:

"Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

σε σχέση με το δελτίο τύπου της 18/5/2013 που μου κοινοποιήσατε, θα ήθελα να θέσω υπ’ όψιν σας τα εξής άρθρα του Συντάγματος της Ελλάδος:

Α. Άρθρο 3: «Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού».

Β. Άρθρο 13: «Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός. Κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων. Η άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη. Ο προσηλυτισμός απαγορεύεται».

Γ. Άρθρο 120: «ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στη Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων».

Το Ελληνικό Έθνος ήδη με τα πρώτα Συντάγματα της Επανάστασης τοποθέτησε τον εαυτό του στην πρωτοπορία των ευρωπαϊκών ιδεών για την ελευθερία, τον ορθό λόγο, την δημοκρατία και τον ανθρωπισμό. Ο Ρήγας Βελεστινλής το 1797 κάλεσε σε επανάσταση ενάντια στον οθωμανικό δεσποτισμό όλα τα έθνη της Βαλκανικής «χωρίς κανένα ξεχωρισμόν θρησκείας, επειδή όλοι πλάσματα Θεού είναι και τέκνα του πρωτοπλάστου». Στόχος της Επανάστασης που ευαγγελιζόταν ο Ρήγας ήταν η εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος ελευθερίας, δικαιοσύνης, ισότητας και ανεξιθρησκείας χωρίς διαχωρισμό φυλής, χρώματος ή θρησκεύματος.

Οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι επί αιώνες ήταν θύματα θρησκευτικών διακρίσεων σε όλες τις πλευρές της ζωής τους. Υπήρξαν εποχές που ήταν υποχρεωμένοι να φορούν ειδικού χρώματος καλύμματα κεφαλής για να ξεχωρίζουν αμέσως από τους Οθωμανούς. Επειδή λοιπόν υπήρξαν οι ίδιοι θύματα θρησκευτικών διακρίσεων όταν αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα νέο κράτος, αποφάσισαν την ίδια στιγμή ότι αυτό το κράτος δεν θα έκανε ποτέ θρησκευτικές διακρίσεις γιατί ήθελαν να είναι καλύτεροι άνθρωποι από τους θύτες τους.

Αυτή η μεγαλειώδης και θεμελιώδης για την εθνική μας ταυτότητα, κληρονομιά είναι αδιαπραγμάτευτη.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

το δικαίωμα των Ελλήνων Μουσουλμάνων, όπως και κάθε άλλης θρησκευτικής κοινότητας, να προσεύχονται και να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα ελεύθερα, είναι εγγυημένο από το ελληνικό Σύνταγμα και τους νόμους. Η Ελληνική Πολιτεία, επανειλημμένα, έχει παραχωρήσει δωρεάν κατάλληλους χώρους για την τέλεση των μεγάλων μουσουλμανικών θρησκευτικών εορτών υπό την προστασία της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ το έργο της κατασκευής Τεμένους στην Αθήνα έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παρά την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Πρόσφατα η Ελληνική Βουλή ψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο η Ελληνική Πολιτεία θα προσλάβει μουσουλμάνους Θεολόγους στα δημόσια σχολεία της Θράκης για να διδάξουν το Ιερό Κοράνι στους μαθητές που είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Αξίζει να σας υπενθυμίσω ότι ο πρώτος ειδικός νόμος για την προστασία δικαιωμάτων των Ελλήνων Μουσουλμάνων ψηφίστηκε στην Ελληνική Βουλή το 1881.

Επιτρέψτε μου, τέλος, να σημειώσω ότι έκπληξη προκαλεί η παράθεση του κατάπτυστου κειμένου και στα αραβικά, γεγονός που προξενεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τα πραγματικά κίνητρα και την ταυτότητα του ανώνυμου συντάκτη αυτού του αισχρού κειμένου καθώς είναι γνωστή η βαθύτατη εκτίμηση που τρέφει ο Ελληνικός λαός για τους Άραβες και τον αραβικό πολιτισμό εδώ και εκατοντάδες χρόνια".

 

Εμφανίσεις: 59652
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!