Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τους προστάτες της Τρίπολης

Image

Την Τρίτη και την Τετάρτη, 21 και 22 Μαΐου 2013, η Τρίπολη με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάζει τη μνήμη των πολιούχων της, αγίων νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου.

Την Τρίτη 21 Μαΐου 2013, παραμονή της εορτής, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία και αγίων νεομαρτύρων Τριπόλεως, εψάλει ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός των αγίων χοροστατούντος του Μητροπολίτης Ιερισσού και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητου και με την παρουσία του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου ,του επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου καθώς και του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου.

Πριν τον αρχιερατικό εσπερινό έγινε η υποδοχή των τιμίων λειψάνων των Αγίων στην Τρίπολη από την Ιερά μονή των Βαρσών όπου φυλάγονται και κατόπιν ακολούθησε λιτανευτική πομπή με προπομπό την δημοτική φιλαρμονική του Δήμου Τριπόλεως ως τον ναό του Προφήτη Ηλία όπου και τελεσθεί ο εορταστικός εσπερινός.

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, από τις 7:00 το πρωί, στον ίδιο ιερό ναό, θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προς τιμήν των πολιούχων.

Την ίδια ημέρα, στις 7:00 το απόγευμα, θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός των αγίων και θα επακολουθήσει, το βράδυ, η λιτάνευση των τιμίων λειψάνων των νεομαρτύρων , στην πόλη της Τριπόλεως.

Οι νεομάρτυρες Δημήτριος και Παύλος τιμώνται ως Πολιούχοι και προστάτες της Τρίπολης στις 22 Μαΐου, όπου γίνεται πάνδημος λιτανεία της εικόνας και των Αγίων Λειψάνων των.

Ο επίσημος εορτασμός καθορίστηκε με το Β.Δ. της 12-11-1952.

Image

Image ΠImage

Image ΠImage

Image ΠImage

Image 

 

Εμφανίσεις: 82989
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!