Δένδρο ''προσγειώθηκε'' στον Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμπάκας

vl5

Για την Romfea.gr, Αθανάσιος Βλάχος

Ο Θεός έβαλε κυριολεκτικά το χέρι του χθες το πρωί και δεν θρηνήσαμε θύματα όταν από τους ισχυρούς ανέμους μια αμυγδαλιά ύψους 10 περίπου μέτρων ξεριζώθηκε και έπεσε στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας.

Ήταν λίγο μετά τις οκτώ το πρωί όταν η αμυγδαλιά που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο καμπαναριό του ναού δεν άντεξε στην πίεση του ανέμου και γκρεμίστηκε με ένα δυνατό θόρυβο στην αυλή του Μητροπολιτικού Ναού δίπλα ακριβώς από το παρεκκλήσι των Αγίων Στυλιανού και Κυριακής.

Προς καλή τύχη όλων εκείνη την ώρα δεν περνούσε κανείς από το σημείο και έτσι δεν υπήρξαν δυσάρεστες συνέπειες ενώ ένα αυτοκίνητο που βρίσκονταν σταθμευμένο δεν έπαθε το παραμικρό καθώς το μεγάλο δέντρο έπεσε κατακόρυφα περνώντας ξυστά και από το ιερό του παρεκκλησίου.

Το συμβάν έγινε αντιληπτό από τον εφημέριο του ναού πατέρα Ευάγγελο Γκιουζέλη ο οποίος μιλώντας σχετικά για το περιστατικό, ανέφερε ότι εκείνη την ώρα πήγε στην εκκλησία για την παραλαβή κάποιων εγγράφων και αλληλογραφίας και αντίκρισε το μεγάλο δέντρο καταγής και τη μόνη ζημιά που προκάλεσε ήταν να κοπούν τα καλώδια ηλεκτροδότησης.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η ΔΕΗ και η Δημοτική Αρχή Καλαμπάκας και λίγα λεπτά αργότερα έσπευσαν επί τόπου συνεργεία της υπηρεσίας για την αποκατάσταση της ζημιάς αλλά και την απομάκρυνση της πεσμένης αμυγδαλιάς από υπαλλήλους του Δήμου με την καθοδήγηση του αρμοδίου Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Κωστόπουλου.

Τόσον ο πατήρ Ευάγγελος όσον και ο συνάδελφος του που τελούσε κάποια ακολουθία είπαν με ανακούφιση ότι ο Άγιος βοήθησε και δεν έγινε κανένα κακό αλλά και το ότι έπεσε το δέντρο το πρωί και όχι απόγευμα καθώς εκείνη την ‘ώρα συχνάζουν πολλά παιδιά της γειτονιάς που παίζουν στον περίβολο της εκκλησίας.

vl4

vl1

Εμφανίσεις: 82668
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!