Μητροπολίτης Δωδώνης: ''Δεν πρέπει να φοβόμαστε τους ξένους''

1530

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Την άποψη του για το θέμα του ρατσισμού ανέφερε σήμερα σε πρωινή εκπομπή του - MEGA - ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος καταδίκασε τα φαινόμενα ρατσισμού, τονίζοντας ότι η Εκκλησία δεν κοιτάει χρώματα και εθνικότητες.

Σε ερώτηση να σχολιάσει την κίνηση του Μητροπολίτη που έδωσε εντολή να χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες στην Επαρχία του, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή του για τον αντιρατσιστικό νόμο, ο κ. Χρυσόστομος τόνισε: "Εγώ δεν είμαι εκείνος που θα πω στην Μητρόπολη αν πρέπει να χτυπάει τις καμπάνες του η όχι. Ο Μητροπολίτης στην επαρχία του είναι κυρίαρχος και αποφασίζει εκείνος τα μέτρα για την διαποίμανση του ποιμνίου του."

"Εγώ ένα θα πω! Ξεχνάμε ότι μετά το πρώτο παγκόσμιο πόλεμο οι Έλληνες πήγανε και καταλάβανε την Αφρική και στους μαύρους που λέμε σήμερα και τους περιφρονούμε, πήραμε τα διαμάντια τους, βγάλαμε το χρυσάφι τους, βγάλαμε το πετρέλαιο τους, φτιάξαμε εκκλησίες, σχολεία και άλλα μέσα στην Αφρική", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

Ενώ πρόσθεσε: "Μην ξεχνάτε ότι στο Καϊρο αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος Πατριαρχικός Ναός ο Άγιος Νικόλαος, είναι δίπλα στο Άζγαρ το μεγαλύτερο Μουσουλμανικό κέντρο εκπαίδευσης, δηλάδη η θεολογική σχολή του μουσουλμανισμού και εκεί χτυπάει η καμπάνα μας."

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης σε έρωτηση αν πρέπει να καταδικάζουμε τέτοια φαινόμενα όπως το να χτυπούν οι καμπάνες πένθιμα, ανέφερε ότι "ο Χριστός απευθύνθηκε στον άνθρωπο ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας, πίστεως κτλ."

Σε άλλο σημείο ο κ. Χρυσόστομος έδωσε ένα παράδειγμα από την εποχή που βρισκόταν στο Σινά, τονίζοντας ότι "στο Σινά μας πρόσεχαν οι Βεδουίνοι οι οποίοι είναι Μουσουλμάνοι. Οι Βεδουίνοι θέλανε όμως Τζαμί και το Μοναστήρι τους το έφτιαξε μέσα στη Μονή και όχι απ' έξω."

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης αναφέρθηκε και στην ανέγερση του Τζαμί στην Αθήνα, λέγοντας ότι το 2002 ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου είχε πάει με τον αρμόδιο του ΥΠΕΞ να δει την περιοχή όπου θα χτιζόταν το Τέμενος.

"Πήγαμε σε μια χαράδρα στην Παιανία που θες GPS για να το βρεις και κάποια στιγμή είπα στον αρμόδιο Πρέσβη, ότι αυτοί δεν θα δεχθούν να χτιστεί το Τζαμί εδώ και μου απάντησε εμείς εδώ τους δίνουμε. Ε, λοιπόν και εκεί δεν άφησε κάποιος Αρχιερεύς να χτιστεί ότι δήθεν θα πηγαίναν τα παιδιά στη κορυφή του βουνού και θα βλέπαν το Τζαμί. Όχι, όχι χίλιες φορές όχι!", τόνισε ο κ. Χρυσόστομος.

Επίσης πρόσθεσε: "Το είχα γράψει και στο Βήμα, ότι Τζαμί όχι στον Κεραμεικό διότι θα παραλύει κάθε Παρασκευή η Αθήνα, να γίνει ένα Τζαμί έξω από την Αθήνα για τους αδελφούς Μουσουλμάνους για λόγους εξυπηρέτησης."

Κλείνοντας ο κ. Χρυσόστομος τόνισε: "Να μην φοβόμαστε τον ξένο, διότι υπάρχει μια επιγραφή με πέτρινα γράμματα στην Μονή Πάτμου: «Ξένους ξένιζε ίνα μή τω Θεώ ξένη γένη».

Εμφανίσεις: 120812
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!