Εγκαίνια ιερού παρεκκλησίου τριών Αγίων (ΦΩΤΟ)

egkainia

Του Γιώργου Φερδή | Romfea.gr

Τα εγκαίνια του ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου, Ιερομ. Γρηγορίου Κων/πόλεως του Ε΄ και Νεκταρίου Πενταπόλεως στο Βύρωνα τέλεσε σήμερα το πρωί ο Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος.

Το ιερό παρεκκλήσιο της ενορίας του Αγίου Αρτεμίου Παγκρατίου, πλήρως ανακαινισμένο από την αρχή του, αποτελεί πραγματικό θησαυρό στο κέντρο της Αθήνας.

Έτσι σήμερα με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και με την άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου του Β΄ τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ναού, λίγο μετά τον όρθρο έγινε η ανάγνωση των προκαταρκτικών ευχών και στη συνέχεια ακολούθησαν τα εγκαίνια.

Πλήθος πιστών χριστιανών περιέβαλαν τον ανακαινισμένο ναό στα σύνορα Παγκρατίου και Βύρωνα, δείχνοντας και εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την ιδιαίτερη αγάπη για το εκκλησάκι που τόσα χρόνια βρισκόταν στη γειτονιά τους.

Μετά από πολλή μεγάλη υπομονή και προσπάθεια των ιερέων του Αγίου Αρτεμίου έγινε η πλήρης ανακαίνιση του ναού με την βοήθεια των απλών πιστών που προσέφεραν με τον οβολό τους, το υστέρημά τους ώστε να γίνει με αργά αλλά σταθερά βήματα η τέλεση των εγκαινίων.

Ήδη από χθες το απόγευμα έγινε η ακολουθία της καταρτίσεως των Ιερών λειψάνων ενώ ακολούθησε μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου και πλήθος ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στη συνέχεια έγιναν τα εγκαίνια του νέου πνευματικού κέντρου στον ισόγειο χώρο του παρεκκλησίου.

Λίγο πριν την απόλυση ο προϊστάμενος Αρχιμ. Ιγνάτιος εκ μέρους των ιερέων του ναού ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Σαλώνων που  συμμετείχε στα εγκαίνια του ναού, υπογραμμίζοντας με αδελφική αγάπη το ρόλο του συνεφημερίου του π. Αγγέλου Ανθοπούλου στην ανακαίνιση του παρεκκλησίου, ενώ ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που βοήθησε ώστε να γίνει αυτό το θεάρεστο πνευματικό έργο στην ενορία του Αγίου Αρτεμίου.

Η τελετή των εγκαινίων ναού είναι ένα ιστορικό γεγονός που τελείται πάντα με μεγάλη ιεροπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη. Αποτελεί δε ιδιαίτερη ευλογία για κάθε χριστιανό να συμμετάσχει σε αυτή την σπάνια λειτουργική ευκαιρία της Εκκλησίας μας.

Στο τέλος ο Επίσκοπος μοίρασε τα τεμάχια του σαβάνου με το οποίο κάλυψε τα άμφια του τελώντας τα εγκαίνια, ποτισμένο με το μύρο από την αγία τράπεζα και αμέσως μετά ευχήθηκε σε όλους η εγκαινιασμένη εκκλησία να αποτελέσει πόλο έλξης και τόπο κατάνυξης για όλους.

egkainia1

egkainia2

egkainia3

egkainia6

egkainia4

egkainia7

egkainia5

egkainia8

egkainia9

egkainia10

egkainia11

Εμφανίσεις: 123491
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!