Με λαμπρότητα εορτάστηκε στο Λυκαβηττό ο Άγ. Αριστείδης

agios-aristidisΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη, με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε στον λόφο του Λυκαβηττού ο Άγιος μάρτυς Αριστείδης ο Αθηναίος φιλόσοφος και απολογητής.

Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου έλαβε χώρα στο κατανυκτικό και ιστορικό σπήλαιο το οποίο βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Ισιδώρων, όπου σύμφωνα με την παράδοση ο Άγιος προσερχόταν για προσευχή.

Την παραμονή της εορτής Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός.

Την κυριώνυμη ημέρα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου εψάλει το πρωί ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε κατά την παράδοση τα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του ναού και προσφέρθηκαν ως ευλογία στους πιστούς.

likabitos

esperinos1

esperinos2

agios-aristidis4

agios-aristisdis5

agios-aristidis6

Εμφανίσεις: 33614
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!