Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού Χολαργού

holargosΜέρα του Τιμίου Σταυρού σήμερα και γέμισαν οι ναοί από ανθισμένους βασιλικούς.

Στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο Χολαργό Λειτούργησε ο Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος, με ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Πλήθος κόσμου συνέρεε από χθες το απόγευμα για να προσκυνήσει το Τίμιο Ξύλο που βρισκόταν στον πρόναο, δίπλα από έναν πελώριο Σταυρό στολισμένο περίτεχνα από άνθη βασιλικών.

Στο εσπερινό ππλήθος κόσμου έφθασε από νωρίς, καθώς και ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για να τιμήσουν τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού έγινε η Αρτοκλασία και αμέσως μετά η περιφορά του Τιμίου Ξύλου, μαζί με την Ιερά Εικόνα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού με την συνοδεία της μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σήμερα στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξήρχε ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος.

Στο κοινωνικό, ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. π. Συμεών Καλοπαναγιώτης, ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο τέλος, έγινε σύμφωνα με την τυπική διάταξη της Εκκλησίας η τελετή της Υψώσεως και λίγο πριν την απόλυση ο κ. Θεοδώρητος, ευχαρίστησε θερμά τους Ιερείς του Ναού και τον κόσμο για την θρησκευτική ευλάβεια που είχε και ήρθε να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό.

Να σημειωθεί ότι από την πλευρά τους οι Ιερείς του Ναού, ευχαρίστησαν τον Επίσκοπο Θεοδώρητο για τον ερχομό του.

holargos1

holargos2

holargos3

holargos4

holaros5

holargos6

holargos7

holargos8

holargos9

holargos10

holargos11

holargos12

Εμφανίσεις: 48572
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!