Συγκίνησαν τα παιδιά του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Κορίνθου

arkadios

Για την Romfea.gr, Αθανάσιος Θανόπουλος

Με την ευλογία του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, έγινε η γιορτή λήξης των κατηχητικών σχολείων της ενορίας Μεταμορφώσεως πόλεως Κορίνθου εχτές το απόγευμα 26 Μαϊου 2013.

Η μάνα Παναγιά, η μάνα Πατρίδα, η αλησμόνητη Κωνσταντινούπολη και η μάνα του καθενός μας, ήταν το θέμα της γιορτής.

Σ΄αυτήν συμμετείχαν εκτός των παιδιών των κατηχητικών της ενορίας Μεταμορφώσεως που είχαν αφιέρωμα στη Μάνα Παναγια, η παιδική χορωδία της ενορίας Αγίου Νικολάου Κορίνθου οπου τραγούδησαν για την Μάνα και το χορευτικό συγκρότημα της ενορίας Αγίου Γεωργίου Κορίνθου που χόρεψε για την Μανα Πατρίδα.

Να αναφερθεί ότι στην εκδήλωση συμετείχαν συνολικά 100 παιδιά και νέοι.

Τα παιδιά, σε μια συντονισμένη με απόλυτη αρμονία παρουσίαση δρωμένων, κειμένων, τραγουδιών και χορών, έδωσαν μήνυμα πίστης στην Παναγιά, αγάπης για την μάνα και ελπίδας για την Πατρίδα, συγκινώντας μεχρι δακρύων και κατενθουσιάζοντας τους εκατοντάδες παρισταμένους, που κατέκλυσαν το προαύλιο του Ναού και τον δρόμο εμπρός του. Αποκορύφωση της εκδηλώσεως το κλεισιμό της, με χορούς απο τα μικρά παιδιά του κατηχητητικού της ενορίας που ηταν αφιερωμένοι στην Άλωση της Πόλεως.

Ο Αρχιμανδρίτης Αρκάδιος Ραζνύ, πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και υπεύθυνος του τομέα νεότητος, παρουσίασε την εκδήλωση και είχε το γενικό σκηνοθετικό πρόσταγμα, με τους συνεργάτες και εθελοντές να έχουν δώσει κάθε δυνατόν στην άρτια προετοιμασία και διεξαγωγή της εκδήλωσης.


arkadios1

arkadios2

arkadios3

arkadios4

arkadios5

arkadios6

arkadios7

arkadios8

arkadios9

Εμφανίσεις: 70398
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!