Κύπρος: Τίμησαν τους ήρωες της Έμπας (VIDEO)

hom AnastasiadesEmbaΤου Κυριάκου Κυριακίδη

Η προσοχή της Πολιτείας, αυτή την ώρα, είναι στραμμένη στην αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων, τα οποία έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο χαιρετισμό του κατά την τελετή των εγκαινίων της πλατείας της Εμπας στην Πάφο.

Το κόστος ανήλθε στο ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες ευρώ, με χρηματοδότηση 70% από κυβερνητικά κονδύλια και 30% από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η δέσμευση για απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.

Ο κοινοτάρχης Εμπας Αντωνάκης Νικηφόρου χαρακτήρισε το έργο πολύ σημαντικό, καθώς αναβαθμίστηκε όλος ο παραδοσιακός πυρήνας της κοινότητας και εξωραϊστηκε το μνημείο των ηρώων.

Των εγκαινίων προηγήθηκε η τέλεση του Εθνικού Μνημόσυνου για τους έντεκα ήρωες της κοινότητας, από τον Ιερό Ναό του Απόστολου Ανδρέα, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος.

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τρισάγιο στο χώρο του μνημείου των έντεκα πεσόντων ηρώων και αγνοουμένων, ενώ μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Εμπας απήγγειλαν ποιήματα, και έγινε κατάθεση στεφάνων.


 

Εμφανίσεις: 40168
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!