Τιμήθηκαν οι Όσιοι Μετεωρίτες Πατέρες στην Ι.Μ. Σταγών

DSC07636

Του Θανάση Βλάχου | Romfea.gr

Με την δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκαν και φέτος οι Όσιοι Μετεωρίτες Πατέρες στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Καλαμπάκας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου με τον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ συμπαραστατούμενου από Μετωρίτες Πατέρες και κληρικούς παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθους πιστών.

Με την δέουσα κατάνυξη τελέστηκε και καθιερωμένη αρτοκλασία και στη συνέχεια μοιράστηκε στους προσκυνητές στον περίλαμπρο ναό ο οποίος ως γνωστόν κτίστηκε με δαπάνες της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων και αποτέλεσε την Τρίτη ενορία της Καλαμπάκας μετά εκείνες του Αγίου Βησσαρίωνος και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Κυριακής τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ με  πρωτοβουλία του οποίου η εν λόγω εορτή εντάχθηκε στο εορτολόγιο της τοπικής εκκλησίας από την ίδρυση της ενορίας και έκτοτε εορτάζεται ανελλιπώς.

Την Κυριακάτικη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, αντιπροσωπείες των Ιερών Μονών της Μοναστικής Πολιτείας των Μετεώρων και πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας κλήρος, αρχές και λαός δέχθηκαν τις ευχές και τις ευλογίες και τις ευχές του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ στην αίθουσα που βρίσκεται στο υπόγειο του Ναού τω Οσίων Μετεωριτών Πατέρων.

meteorites

meteorites1

Εμφανίσεις: 61800
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!