Ο Πρόεδρος του ΧΡΙ.Κ.Ε. στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

39

Σημαντική ικανοποίηση επεφύλασσε η πρώτη συνάντηση του Νίκου Νικολόπουλου, ως Γενικού Γραμματέα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, σήμερα το μεσημέρι, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Γ. Γρ. του ΧΡΙ.Κ.Ε. Νίκος Νικολόπουλος συνοδευόμενος από τους εκπροσώπους της Διοικούσας Επιτροπής Κωνσταντίνα Φουντέα – Δικηγόρο, Παναγιώτη Βουθούνη – Καθηγητή ΑΤΕΙ Αθηνών, καθώς και τον εκπρόσωπο της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας Βασίλη Ανυφαντή – Καθηγητή έγιναν δεκτοί από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο τον Β΄

Ο κ. Νικολόπουλος, που επισκέφθηκε τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας προκειμένου να τον ενημερώσει για τη δημιουργία και τους στόχους του ΧΡΙ.Κ.Ε., πληροφορήθηκε από τον κ. Ιερώνυμο πως μόλις σήμερα κοινοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή, πρόγραμμα που είχε εκπονηθεί από τον κ. Νικολόπουλο όταν ήταν υφυπουργός Εργασίας, βάσει του οποίου εγκρίνονται θέσεις εργασίας, προκειμένου να καταστεί απρόσκοπτη και δυνατή η λειτουργία μεγάλου φιλανθρωπικού ιδρύματος της Αποστολικής Διακονίας για την ανακούφιση οικονομικά αδύναμων και απόρων πολιτών.

«Να λοιπόν που κανένας κόπος δεν πάει χαμένος…» σχολίασε ο κ. Νικολόπουλος, που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την συγκεκριμένη εξέλιξη, προσθέτοντας πως και στο μέλλον, ο ίδιος αλλά και συνολικά το Χριστιανοδημοκρατικό Kόμμα θα βρίσκονται στο πλευρό της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Μητροπόλεών της, με δύο βασικούς στόχους: Ο πρώτος θα είναι η μέγιστη δυνατή εξωστρέφεια της Εκκλησίας και η προσπάθεια αυτόνομης άντλησης πόρων από την Ε.Ε. που θα χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, κατά τον τρόπο που και η Καθολική Εκκλησία έχει επιτύχει. Και ο δεύτερος είναι, η διαρκής προσπάθεια ενίσχυσης του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας, η οποία είναι ο φορέας με την μεγαλύτερη και την καλύτερη δομική οργάνωση στην χώρα για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Μάλιστα, προς τις συγκεκριμένες κατευθύνσεις, έχει ήδη συγκροτηθεί και εργάζεται μία επιτροπή, στα πλαίσια του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Εμφανίσεις: 63010
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!